Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

- Za stabilizaciju situacije na Donjeckom pravcu u rejonu naselja Časov Jar, ukrajinska komanda prikuplja dodatne snage. Iz pozadinskih zona se prebacuje naoružanje, vojna tehnika i ljudstvo - rekao je Maročko agenciji.

Ekspert je dodao da je s tim u vezi saobraćaj vojnih konvoja Oružanih snaga Ukrajine u DNR značajno povećan i da se odvija skoro danonoćno. Prema Maročku, u suprotnom pravcu se kreću i vojne kolone, ali sa uništenom opremom i poginulim, takozvanim „tovarom 200“.

Grad Časov Jar se nalazi u DNR, 15 kilometara zapadno od Bahmuta. Prošle nedelje britanski list Tajms objavio je priču ukrajinskog specijalca da je situacija u gradu Časov Jar, koji kontrolišu ukrajinske snage, loša i da je svakim danom sve gora.

Šef DNR Denis Pušilin je prošlog ponedeljka rekao da ruska vojska napreduje u oblasti Časov Jar, što nagoveštava mogućnost da se u dogledno vreme otpočnu radovi na restauraciji Bahmuta.

Dan ranije, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je takođe izvestilo da su na Donjeckom pravcu jedinice grupe trupa „Jug“, kao rezultat aktivnih akcija, zauzele povoljnije položaje i porazile ljudstvo i opremu 3. jurišna, 56. motorizovana pešadijska, 28., 30. mehanizovana, 46. i 81. aeromobilna brigada Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Zaliznjanskoe, Bogdanovka, Časov Jar, Kleščejevka i Andrejevka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading