ŠOLC MENJA STAV O SLANJU SMRTONOSNOG ORUŽJA? Mediji otkrili šta se dešava posle objavljivanja šok snimka
Foto: EPA/EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Ranije objavljeni snimak nemačke vojske kako razgovara o scenariju napada raketama Taurus na Krimski most ni na koji način nije uticao na odluku kancelara Olafa Šolca da ne isporučuje ove rakete Ukrajini, piše nemački list Frankfurter algemajne cajtung, pozivajući se na svoje izvore bliske Šolcu, prenosi RIA.

- Njegov stav u vezi sa odbijanjem da Kijevu isporuči krstareće rakete Taurus nije se promenio kao rezultat incidenta“, piše publikacija.

Frankfurter algemajne cajtung napominje da postoji mišljenje da bi snimak mogao da dovede Šolca u nezgodnu poziciju i da izazove sumnju da se isporuke moraju odvijati tajno.

- Međutim, ovaj zaključak je pogrešan. Kancelar ostaje čvrst u svom odbijanju. I njegova partija SPD i socijaldemokratska frakcija u Bundestagu podržavaju Šolca u njegovom odbijanju da isporuči projektile Taurus", piše list.

Posetimo, U petak je Margarita Simonjan , glavna urednica Sputnjika i RT, rekla da je dobila audio snimak na kojem visoki oficiri nemačkog Bundesvera ramatraju "udare na Krimski most". 

Prema njenim rečima, u audio snimku, oficiri Bundesvera pominju i američku i britansku vojsku , „nehajno govoreći da su one već duže vreme direktno uključene u sukob“.

Kasnije tog dana Simonjan je objavila tekst razgovora, a potom i sam snimak,prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading