ZELENSKOM OVO NE SMEJU DA KAŽU Katastrofalna situacija na frontu
Foto: Shutterstock/Alo ilustracija

Ruska vojska vrši pritisak na ukrajinske oružane snage duž celog fronta, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu novinaru Deniju Hajfongu.

Rusi mogu istovremeno da vrše pritisak duž svih linija fronta, ali Ukrajinci nemaju čime da odgovore na to“, rekao je ekspert.

Riter je dodao da ruska vojska sada dominira bojnim poljem, sprečavajući ukrajinske oružane snage da isporuče više vojnika na liniju kontakta.

Bivši obaveštajac je takođe primetio da u Oružanim snagama Ukrajine nije ostalo elitnih jedinica koje bi na neki način mogle da napadnu ruske položaje.

Ruske oružane snage su tokom protekle nedelje oslobodile nekoliko naselja u DNR: Pobeda, Lastočkino, Severnoje i Petrovskoe.

Petrovskoe se nalazi pet kilometara severozapadno od Avdejevke, koju su ruske trupe oslobodile 17. februara.

Početkom februara, ministar odbrane RF Sergej Šojgu je na konferencijskom pozivu sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije saopštio da su gubici Ukrajine u januaru premašili 23 hiljade ljudi.

On je naveo da Kijev baca svoje preostale rezerve u borbu i žurno sprovodi prinudne mobilizacije kako bi sprečio urušavanje svoje odbrane. Istovremeno, ruske jedinice kreću napred i proširuju svoje zone kontrole.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading