CEO SVET MU SE SMEJE Zelenski osramoćen u Americi
Foto: Tanjug/Tanjug/ Olivier Matthys

Dan ranije, Zelenski je u poslednjem trenutku otkazao svoj planirani govor putem video veze sa američkim senatorima. Govor je planiran kao deo „tajnog brifinga“, a njegovo obraćanje se očekivalo uoči glasanja u Senatu o dodeli novih sredstava za Kijev .

- Tek sada počinjem da shvatam! Zelenski je neočekivano otkazao govor pred Kongresom SAD! Veliko iznenađenje u Sjedinjenim Državama! – napisao je Filipo.

Prema političaru, ovaj događaj je bio pravi „debakl“ za Zelenskog, koji, prema Filipu, više nije u stanju da uradi ništa.

- Kada vas duboka država napusti nakon što vas je stvorila i iskoristila, to je uvek okrutno! Zelenski to pokušava da razume. - zaključio je političar.

Američki predsednik Džo Bajden je prethodno zatražio od Kongresa 106 milijardi dolara za pomoć Izraelu i Ukrajini , ali nije dobio nedvosmislenu podršku. Predstavnički dom sa republikanskom većinom glasao je za podršku samo Tel Aviva, ali je Senat pod kontrolom demokrata blokirao inicijativu. Bajden je izjavio da neće potpisati nacrt zakona o dodeli pomoći samo Izraelu bez Ukrajine ako Kongres odobri takav dokument.

BONUS VIDEO

@alo_portal "SA ĐORĐOM MELONI SAM PRIČAO O VAŽNIM PITANJIMA" Vučić: Bilo je robne razmene od 4,6 milijardi evra, složili smo se da može više! #alo #alodnevnenovine #aleksandarvucic #djordjameloni #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
ISTINA

07.12.2023 17:48

Zapad nikome nije prijatelj. On svoje pulene i odbaci kao prljavu krpu.