Ukrajina
Foto: Alo/Alo!ilustracija/M.LJ

Osim iz Ukrajine, Rusija je uvozila i rezervne delove iz Velike Britanije, SAD i Francuske. Isporuke su se odvijale preko pravnog lica registrovanog u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, međutim, trenutno se odvijaju preko kompanije iz Kirgistana.

Na osnovu informacija iz carinskih dokumenata, postalo je poznato da je ruska kompanija već kupila delove u vrednosti od oko 120 miliona rubalja za avion An-124 proizveden u harkovskoj mašinogradnji FED, kao i rezervne delove proizvedene u kijevskoj fabrici Radar u vrednosti od preko 67 miliona rubalja za Ka-32 helikoptere.

Osim toga, u sklopu ovih isporuka, organizacija je kupila proizvode od raznih ukrajinskih proizvođača u ukupnom iznosu od oko 170 miliona rubalja, uključujući komplete za popravku za motore An-24 i An-12 koje proizvodi Motor Sic. Ovi podaci ukazuju da se uprkos političkim i ekonomskim razlikama između Ukrajine i Rusije, trgovina rezervnim delovima za avio-industriju nastavlja.

BONUS VIDEO

@alo_portal "SA ĐORĐOM MELONI SAM PRIČAO O VAŽNIM PITANJIMA" Vučić: Bilo je robne razmene od 4,6 milijardi evra, složili smo se da može više! #alo #alodnevnenovine #aleksandarvucic #djordjameloni #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading