Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Major Genadij Čestjakov, podsetimo, poginuo je u ponedeljak oko 17 sati u svojoj kući u Kijevu kad je eksplodirao poklon koji je prethodno dobio za rođendan. Teško je povređen i njegov trinaestogodišnji sin, a supruga i ćerka su prošle bez povreda.

Supruga nastradalog majora Genadija Čestjakova rekla je da je eksplozivna naprava detonirala kad je otvorio poklon kutiju u kojoj su bile alkohol i čaše u vidu granata.

- Granata je eksplodirala u poklon kesi u kojoj su bili alkohol i čaše u obliku granata - prenosi portal Klimenko na svom Telegram kanalu.

Strana navodi da je Čestjakov kobni poklon mogao da dobije od kolege koji je pomoćnik zamenika Zalužnog.

- Izvori u agencijama za sprovođenje zakona navode da mu je poklon koji je eksplodirao prema svedočenju supruge dao viši pomoćnik zamenika glavnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine - navodi Strana.

Ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko objavio je detalje zvanične verzije pogibije Čestjakova.

- Majoru Čestjakovu danas je bio rođendan. Vratio se kući sa posla sa poklonima svojih kolega koje je počeo da pokazuje porodici. Izvadio je poklon kutiju sa granatama i počeo da pokazuje jednu od municije svom sinu. To su bile nove granate u zapadnom stilu. Prvo je sin uzeo municiju u ruke i počeo da uvija prsten. Vojnik je potom uzeo bombu od deteta i izvukao prsten izazvavši tragičnu eksploziju. Policija je u stanu pronašla još pet takvih neeksplodiranih granata koje će biti poslate na ispitivanje. Policija je pronašla i saborca koji mu je dao kobni poklon. Njegova kancelarija je već pretresena i zaplenjene su još dve granate - saopštio je ministar.

Vest o smrti pomoćnika potvrdio je Zalužni na svom kanalu na Telegramu.

Zalužni, međutim, tvrdi da je Čestjakov sa porodicom slavio rođendan kad je eksplodirala bomba u jednom od poklona.

- Danas, pod tragičnim okolnostima, na njegov rođendan, poginuo je moj pomoćnik i blizak prijatelj, major Genadij Častjakov. U jednom od poklona je eksplodirala nepoznata eksplozivna naprava. Iza Genadija su ostala supruga i četvoro dece. Moje najdublje saučešće porodici - napisao je Valerij Zalužni i dodao da će se razlozi i okolnosti utvrditi tokom sudske istrage.

Zalužni je prošle nedelje u članku za Ekonomist javno kritikovao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog. Rekao je da su ukrajinske oružane snage zašle u ćorsokak i priznao da nije uspeo da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa koji se od njega očekivao na Zapadu.

Zelenski je potom tokom zajedničke konferencije za novinare u Кijevu sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen izrazio neslaganje sa stavom glavnokomandujućeg.

(Kurir.rs/Strana)

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading