NATO SE BOJI RUSIJE Zelenski ogorčen, "ne žele nas u Alijansi"
Foto: Alo/shutterstock

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da se pojedine članice NATO toliko boje Rusije da ne žele da Ukrajina postane članica Alijanse!

On se zapitao da li uopšte ima smisla da Kijev učestvuje u julskom samitu NATO u Viljnusu ukoliko Ukrajina ne dobije bilo kakav signal o sopstvenom statusu.

Upitan da li on lično misli da li će Ukrajina uopšte dobiti neki signal takvog tipa, Zelenski je priznao da zaista ne zna o tome ništa.

- Smatram da se pojedine zemlje NATO tolio boje Rusije da nas ne žele u Alijansi. Ako nam ne daju neki znak, neki signal, smatram da nema smisla da učestvujemo na predstojećem samitu - istakao je Zelenski u intervjuu za „Volstrit džurnal".

Podsetimo, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, posle neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova NATO-a u Oslu, izjavio je da NATO trenutno aktivno razmatra bezbednost Ukrajine u postkonfliktnom periodu kako bi se garantovalo da se sukob neće nastaviti.

On je objasnio da je potrebno da se Ukrajini obezbedi dugoročna vojna podrška, višegodišnji programi i razmotre okviri za pružanje garancija kako Rusija, kako je rekao, ne bi mogla ponovo da napadne Ukrajinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading