UKRAJINCI DUVAJU U FANFARE Šmihal najavio veliku kontraofanzivu, evo kada počinje
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

"Ne osećamo pritisak naših prijatelja i partnera u vezi sa početkom ofanzive...Svi naši prijatelji i partneri dobro znaju da, da biste prešli u kontraofanzivu, morate biti 100 odsto ili čak spremniji za to", rekao je Šmihal u intervjuu za list Hil.

Premijer Ukrajine je naveo "da bi kontraofanziva mogla da bude pokrenuta već na leto“, prenose RIA Novosti.

Kako podseća ruska agencija, u utorak je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (NSDC) Aleksij Danilov, u intervjuu za nemačku televiziju ARD, rekao da će Kijev odlučiti da krene u kontraofanzivu „u poslednjem trenutku".

Početkom aprila američki državni sekretar Entoni Blinken nije isključio da će kontraofanziva ukrajinskih trupa početi u narednim nedeljama.

Istovremeno, ministar odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov je napomenuo da se posle otopljavanja može očekivati kontraofanziva i da Kijev planira da zada nekoliko udaraca.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ruska vojska pažljivo prati objave Vašingtona o skoroj kontraofanzivi ukrajinske vojske i da ih uzima u obzir prilikom planiranja ''specijalne vojne operacije u Ukrajini''.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading