"BILO BI DOBRO DA SE VOJSKA DIGNE PROTIV PUTINA!" Britanski diplomata slučajno otkrio planove Zapada!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg izjavio je u najnovijem videu ruskih prankera Vovana i Leksusa, koji su se predstavili kao bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko, da američke vlasti umesto ukrajinskog rukovodstva donose glavne odluke tokom sukoba.

Upitan da kaže na koji način bi Putin mogao da se oslabi, "jer kada on ode, sve će se završiti", Hejg je rekao da je to veoma teško i da je to skoro nemoguće uraditi.

 

"Veoma je teško smeniti Putina, nemoguće je to uraditi spolja. SAD i Velika Britanija mogle su da smene vlast u drugim manjim i slabijim zemljama. Putinov državni aparat je veoma teško smeniti. Bilo bi idealno kada bi se vojska okrenula protiv Putina, ali je to malo verovatno. U Rusiji je to nemoguće uraditi", naveo je on.

U razgovoru sa, kako je Hejg mislio, bivšim ukrajinskim predsednikom, priznao da podržava slanje raketa dalekog dometa i borbenih aviona u Kijev.

Hejg je naglasio da bi Zapad, prema njegovom mišljenju, trebalo da "promeni svoj pristup" snabdevanju Kijeva oružjem i počne da mu isporučuje ofanzivno oružje.

On je istakao da britanske vlasti neće prilagođavati spoljnu politiku bez odobrenja SAD.

"Razgovarao sam sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom, ministarkom spoljnih poslova Liz Tras i ministrom odbrane Ben Volas, svi oni odobravaju snabdevanje Ukrajine novim ofanzivnim oružjem, ali SAD imaju poslednju reč. Velika Britanija neće promeniti svoju politiku bez SAD, bez potpunog usaglašavanja sa njima. Odnosno, glavne odluke se i dalje donose u Vašingtonu", naveo je on.

On je dodao da su zbog toga sve češći susreti ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog sa američkim političarima.

"Ovo je jedan od glavnih razloga zašto je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski boravio nedavno u Vašingtonu", naveo je Hejg.

Nedavno, ruski prankeri pozvali su bivšu nemačku kancelarku Angelu Merkel i predstavili se kao bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko, kada im je još jednom potvrdila da su Minski sporazumi bili potpisani, ne da bi zaista došlo do trajnog mira u Donbasu, već kako bi se Ukrajini dalo vremena da ojača.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading