ZELENSKI POŠTENO NASAMAREN? Bajden šalje u Ukrajinu "najveći promašaj američke vojne industrije" (VIDEO)
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/Doug Mills / POOL

 Američki predsednik Džozef Bajden i nemački kancelar Olaf Šolc izrazili su „zajedničku rešenost" da nastave finansijsku, humanitarnu, vojnu i diplomatsku pomoć Ukrajini „koliko god je potrebno".

- S tim u vezi, SAD nameravaju da obezbede Ukrajini borbena vozila pešadije Bredli, a Nemačka borbena vozila pešadije Marder - navodi se u saopštenju za javnost.

Obe zemlje planiraju da obuče ukrajinsku vojsku u rukovanju oba tipa savremenih zapadnih oklopnih vozila.

- Nemačka će se pridružiti Sjedinjenim Američkim Državama u isporuci dodatne baterije za protivvazdušnu odbranu Patriot Ukrajini - takođe se navodi u saopštenju.

Sjedinjene Države su u decembru najavile dodelu prve baterije Patriot Ukrajini sa transferom u narednih nekoliko meseci - prenela je RIA.

Vojni eksperti ističu, međutim, da je reč o veoma lošem poslu i da američka vojska pokušava da se reši Bredlija po svaku cenu.

Koliko su američka borbena vozila Bredli katastrofalna u realnim ratnim sukobima otkrio je i britanski Gardijan. Britanci navode da je reč o najvećem promašaju američke vojne industrije.

Bredli je zamišljen kao "ubica tenkova", a upravo je od tenkova i to onih "prepotopskih" ruskih T 55 potamanjen u svakom ratu u kom su ova oklopnjaci učestvovali. Stotine Bredlija uništili su Iračani u drugom zalivskom ratu, a jedina zemlja koja ih je kupovala do sada bila je Saudijska Arabija.

Američka vojska pokušala je da modernizuje Bredlije, ali je brzo odustala od toga - to je nemoguća misija. Pronađeno je idealno rešenje. Bredlije poklanja. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Lepoglavi

06.01.2023 09:57

Kažete amerika poklanja Ukrajini ove BREDLiJE,ne ništa im ne poklanja,sve to amerikanci beleže u posebnu knjigu,i kada dođe vreme samo će im isporučiti račun za naplatu,naravno onoj Ukrajini koja bude ostala ili ostane da postoji kao država,a na žalost suma je u milijardama plus kamata,tako da ova garmitura zlotvora protiv naroda Ukrajine,sve više uvlači u nemogiće dugove taj jadan narod.......

sara

06.01.2023 10:02

Šalju ono što nije funkcionalno, da se oslobode djubreta!!!.