OTKRIVENI TAJNI PLANOVI ZA OSVAJANJE TERITORIJE Procureli šifrovani dokumenti bataljona Azov!
Foto: Printscreen

Tajni dokumenti bataljona Azov su izašli na svetlost dana i otkrili njihove ratne planove.

U Marijupolju su navodno pronađeni tajni dokumenti bataljona "Azov" prema kojima je predviđeno da ekstremisti zauzmu položaje u naseljenim mestima.

"Delimičnu kamuflažu manjim grupama i opremi mogu da obezbede naselja i dvorišta, koja su u okviru zone naše odgovornosti", navedeno je u drugom pasusu na vrhu treće strane tajnog operativnog plana bataljona "Azov" pod brojem 1/16 sa šifrovanim nazivom "Oluja".

Takođe je navedeno da kao "zakloni mogu da posluže samo objekti u naseljenim mestima koja su najbliža našim položajima, direktno bunkeri i rovovi koje će zauzeti naše jedinice".

(UKRAJINA UŽIVO) UKRAJINCI NAPALI SELO U RUSIJI Sankcije razaraju Nemačku, Severodonjeck pred padom

Ova dokumenta nalazila su se u bazi "Azova", kako se pretpostavlja, pod šifrovanim nazivom "Škola". Objekti baze bili su smešteni u neposrednoj blizini gradske škole br. 61 u Marijupolju. Otkriveni plan pokazuje pažljivo razrađeni algoritam delovanja ekstremističkog bataljona "Azov" protiv Donjecke Narodne Republike u severoistočnom pravcu Marijupolja i njegovim predgrađima. Dokumenti su u potpunosti napisani na ukrajinskom jeziku. 

Kako je ranije saopštio portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio je ruskog lidera Vladimira Putina da je završena operacija potpunog oslobađanja "Azovstalja" i Marijupolja od ukrajinskih ekstremista i vojnika. Kako se navodi, ukupno se predalo 2.439 ekstremista i ukrajinskih vojnika koji su od 21. aprila bili pod blokadom u "Azovstalju".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading