Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

 

Džon Bolton koga od milošte zovu u svetu "jastreb američke administracije" otpušten je danas sa mesta Savetnika za nacionalnu bezbednost. Vest o otkazu koju je svetu saopštio njegov šef Donald Tramp zaprepastila je sve, a kao bomba odjeknula je i u Srbiji.

Srbija u potpunom šoku!

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 10.09.2019. 18:12 - 10.09.2019. 18:24 Najurio ga udarna vest, alo, vest, Foto: Alo * Američki predsednik SAD Donald Tramp otpustio je svog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona * Odluku o smeni Tramp je objavio na Tviteru * Vest o smeni Boltona odjeknula je svetom, a posebno u Srbiji Američki predsednik SAD Donald Tramp objavio je na svom Tviter nalogu da je otpustio savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona.

 

Posle Trampovog tvita o otkazu, oglasio se na Tviteru i sam Bolton jednom kratkom rečenicom: 

"Sinoć sam ponudio da podnesem ostavku, a predsednik Tramp je rekao: "Hajde da razgovaramo o tome sutra.", napisao je Bolton i time izneo svoju verziju priče o otkazu u Beloj kući.

 

Svetski mediji već spekulišu oko razloga zašto je Tramp dao otkaz Boltonu, pa se tako navodi da glavni sukob je izbio oko Avganistana i Trampove najave prekida razgovora sa Talibanima, ali i predmet spora je Severna Koreja i njene raketne probe, na koje Bolton nije baš blagonaklono gledao kao Tramp.

 

Naime, američki predsednik Doland Tramp objavio je na Tviteru da je otpusio svog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona.

Tramp je u Tvitu napisao:

Nagovorio Buša da napadne Irak, mrzi komuniste, Iran i Severnu Koreju, a Maduro mu je opsesija

AUTOR: Alo.rs/Sputnjik/A.M. DATUM I VREME: 02.05.2019. 12:42 Opsesivan u želji da pokori Južnu Ameriku Venecuela, Foto: Tanjug/AP Pomoćnik predsednikа SAD zа nаcionаlnu bezbednost Džon Bolton podstiče аmeričkog predsednikа Donаldа Trаmpа nа vojnu operаciju u Venecueli, piše "Vаšington post", pozivаjući se nа bivše i sаdаšnje pomoćnike аmeričkog liderа.

 

" Veoma se ne slažem sa većinom njegovih predloga, kao i ostali u Administraciji. I zbog toga sam zamolio Džona za njegovu ostavku, koju mi je jutros i uručio", napisao je Tramp na Tviteru i zahvalio se Boltonu na dosadašnjoj saradnji.

Tramp je najavio da će novog savetnika za nacionalnu bezbednost imenovati iduće sedmice.

AMERIKA SE DIŽE! Spremaju udar na Kosovo, traže konačni sporazum ili kreću u napad na Prištinu!

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT