TRAMP DODAJE GAS! Američki prijatelj Srba stiže u Beograd! Poseta zavisi od jedne stvari, a zbog toga PANIČI PRIŠTINA!

Savetnik američkog predsednika Džon Bolton mogao bi do kraja avgusta, eventualno do početka septembra, da poseti Beograd i Prištinu.

Džon Bolton
Džon Bolton, Foto: Tanjug/AP

U isto vreme SAD će krenuti u ofanzivu kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema, odnosno pokretanje dijaloga sa mrtve tačke.

Da li će do ove visoke posete doći zavisi od toga hoće li Priština povući takse od 100 odsto na srpsku robu, piše list pozivajući se na diplomatske izvore.

U skladu s tim, nastavlja se agresivna diplomatska aktivnost koja bi trebalo da dovede do ukidanja taksi.

"Ukoliko bude garancija da će takse biti ukinute, doći će. U suprotnom, njegova poseta je malo verovatna, jer naprosto ne želi da bude neuspešan. Pošto situacija sa taksama za sada nije sigurna, nije ni poseta potvrđena", navodi izvor.

Donald Tramp
Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Izvor takođe navodi da je zbog svega toga sasvim opravdano očekivati pojačane pritiske na prištinske vlasti da bi eventualno do te posete došlo.

HOROR U SELU JUNIK Srbin, koji je uspeo da pobegne iz PAKLA logora ispričao šta su HARADINAJEVI sledbenici radili žrtvama!

Navodi i da je Bolton svojom izjavom da Amerike ne isključuje teritorijalne korekcije pre godinu dana stavio na sto priču o razgraničenju kao potencijalnom rešenju za kosovski čvor, ali i praktično označio promenu politike Vašingtona prema promenama granica na Balkanu.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: AP

Zbog toga se ovoj poseti pridaje veliki značaj, a ukoliko do nje dođe, ona će na izvestan način značiti i da se otišlo korak dalje u pravcu kosovskog rešenja.

Džon BOlton poznat je i kao jedan od retkih američkih zvaničnika koji je tvrdio da je agresija SAD na Srbiju bila greška.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi