AMERIKA SE DIŽE! Spremaju udar na Kosovo, traže konačni sporazum ili kreću u napad na Prištinu!

Kako pišu prištinski mediji, pozivajući se na pouzdane izvore, jedan od glavnih savetenika Donalda Trampa, danas će tokom dana održati telefonski razgovor od izuzetne važnosti sa Ramušem Haradinajem.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Džon Bolton, američki savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Donalda Trumpa, danas će dobro izribati takozvanog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, zbog protivljenja zahtevu Vašingtona da ukine takse za uvoz proizvoda iz centralne Srbije, pišu prištinski mediji.

 

Javno protivljenje zahtevu SAD i EU da takse na uvoz robe iz centralne Srbije budu odmah ukinute, izgleda neće proći bez posledica po vladu Ramuša Haradinaja.

Kako pišu prištinski mediji, pozivajući se na pouzdane izvore, Džon Bolton, jedan od glavnih savetenika Donalda Trampa, danas će tokom dana održati telefonski razgovor s Haradinajem kako bi mu dodatno obrazložio zvanični zahtev Vašingtona za ukidanjem taksi.

Isti izvor je objasnio da je Bela kuća veoma zabrinuta zbog nedavnog nastupa takozvanog kosovskog premijera prema Sjedinjenim Državama.

 

Bolton će, prema istom izvoru, danas "izribati" Haradinaja i napomenuti mu da više nema pravo da SAD pominje kao državu najzaslužnju "za oslobođenje i nezavisnost Kosova".

Takođe, očekuje se da će Bolton iskoristiti taj poziv da Haradinaju ponovi odluku Vašingtona o merama i sankcijama protiv Prištine, ukoliko odmah ne ukine takse i nastavi dijalog sa Beogradom, sa ciljem postizanja konačnog sporazuma koji je u interesu stabilnosti čitavog Balkana.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi