Tirana
Tanjug/AP
Tirana

Tanjug/AP

Tirana, Foto: Tanjug/AP

 

Lider albanske Demokratske partije Ljuljzim Baša pozvao je danas učesnike protesta u Tirani da se i u ponedeljak pojave na protestu kako bi svrgli sa vlasti "kriminalnu huntu" premijera Edija Rame, koga je nazvao "balkanskim Madurom".

Edi Rama

Tanjug/Dragan Kujundžić

Edi Rama, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Maduro Balkana dobiće u ponedeljak na protestu od građana šta je zaslužio. Varvarsko nasilje protiv hiljada demonstranata dobiće svoj odgovor u ponedeljak od ujedinjenih građana. Hvala građanima što su se pridružili našoj borbi ne za moć, već za okončanje kriminalne hunte. Pozivam sve iskrene Albance u našu misiju", rekao je Baša u govoru ispred Direktoraka policije u Tirani, prenosi Albanian dejli njuz.

ALBANCI DIVLJALI CELE NOĆI! Sa maskama na licima bacali MOLOTOVLJEVE KOKTELE, desetine povređeno, policija se povukla na poslednju liniju! (FOTO)

On je istakao da kriminalci koji su ukrali glasove građana i kriminalizovani političari moraju da budu u zatvoru.

"Neće biti lažnog izbornog procesa. Okupimo se sutra u 18.30 sati", rekao je Baša.

RAMI SE OZBILJNO DRMA STOLICA Haos na ulicama Tirane, demonstranti pored Molotovljevih koktela bacali i ovo! Ima više povređenih! (FOTO)

Nakon održanog protesta ispred Direktorata, demonstranti su otišli ispred sedišta Demokratske partije.

Lideri albanske opozicije, predvođeni Demokratskom strankom, protestvovali su danas zbog hapšenja višeg partijskog zvaničnika i zatražili ostavke premijera i članova vlade in raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, prenosi AP.

 

Policija je saopštila da je tom prilikom uhapsila 50 osoba, dok je 31 privedena pa puštena zbog napada na policiju i javne ustanove.

Opozicija je optužila kabinet Edija rame za korupciju i povezanost sa organizovanim kriminalom.

Od sredine februara opozicija održava proteste širom zemlje žaleći se na korumpiranost predstavnika vlade i krađu glasova.

Na protestima održanim u subotu okupilo se više hiljada pristalica albanske opozicije, a pojedini učesnici protesta, među kojima je bila i grupa sa maskiranim licima, gađala je molotovljevim koktalima, petardama i farbom ulaz zgrade vlade, a kasnije i parlamenta.