Edi Rama
Tanjug/Dragan Kujundžić
Edi Rama

Tanjug/Dragan Kujundžić

Edi Rama, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Lider albanske opozicione stranke Demokratske partije Ljuljzim Baša, posle sastanka sa predsednicom Socijalističkog pokreta za integraciju Monikom Kruemadi, najavio je za danas radikalizaciju aktivnosti ujedinjene opozicije.

- Mi smo u dubokoj političkoj, ustavnoj, ekonomskoj i socijalnoj krizi i postalo je jasno u poslednja 24 sata da je zemlja je kompletnoj krizi u najznačajnijem procesu za Albaniju, odnosno u procesu evropskih integracija. Razlog tome je izborni kriminal. Nastavićemo s našim akcijama na svakom planu - rekao je Baša najavljujući blokadu puteva i dogovor s opozicionom koalicijom o zadacima prelazne vlade koji će garantovati slobodne i fer izbore.

Razgovaraćemo i o našoj platformi koju ćemo predstaviti Albancima, dodao je i poručio da se ništa nije promenulo u stavovima ujedinjene opozicije, koju je nazvao "novom većinom".

- Odlazak Edija Rame je pitanje o kojem se ne može pregovarati. To će dovesti do formiranje prelazne vlade za sprovođenje slobodnih i fer izbora - dodao je Baša.

Ujedinjena opozicija u Albaniji prošlog četvrtka blokirala je ulaz u Tiranu, a od danas i svakog narednog četvrtka će biti blokirani svi glavni nacionalni putevi sa severa ka jugu, koji vode do glavnog grada.