Trevor Traina
Printscreen:instagram
Trevor Traina

Printscreen:instagram

 Foto: Printscreen:instagram

Traina je, u razgovoru sa austrijskim novinarima, ukazao da je, kada je Tramp preuzeo dužnost, teroristička Islamska država u pojedinim regionima bila snažnija od pojedinih država, a da danas više niko ni ne govori o njoj.

Kada je reč o Aziji, Tramp je, prema njegovim rečima, s pravom upozorio na Kinu, a prethodno je Zapad naivno trgovao s tom zemljom ne spoznavši da Kina samo želi da svojom tehnologijom bude konkurencija Zapadu.

Uz to, dodaje, Peking je ophođenjem prema Hongkongu pokazao da se ne pridržava sporazuma koje je nekada s Velikom Britanijom postigao.

Govoreći o predsedničkim izborima u SAD, Traina je uveren da je ishod teško predvideti i da je moguće da će prebrojavanje glasova i konačna odluka potrajati.

"Nije isključeno da će se na konačni ishod, kao i na glasanju 2000., duže čekati", ukazao je Traina, koji ne veruje u istraživanja prema kojima je demokratski kadnidat Džo Bajden u prednosti.

On je kazao da se ne brine da će neko od kandidata pre konačnih rezultata proglasiti pobedu ili da neće priznati rezultat.

Traina kaže da bi mogao zamisliti da ostane na dužnosti ambasadora u Austriji i u slučaju demokratske administracije, jer predstavlja i služi Amerikancima.

Ukazao je da je Bajdenov kandidat za potpredsednika Kamala Heris njegova dugogodišnja prijateljica, a ujedno i vidi posao ambasadora kao "porodični posao", jer je još njegov deda bio ambasador SAD u Austriji za vreme kancelara Bruna Krajskog, zbog čega sa tom zemljom ima posebnu povezanost.

Pročitajte još: