Donald Tramp, Džo Bajden
Profimedia/EPA/Pixabay/ilustraci
Donald Tramp, Džo Bajden

Profimedia/EPA/Pixabay/ilustraci

Donald Tramp, Džo Bajden, Foto: Profimedia/EPA/Pixabay/ilustraci

Prva od šest tema o kojima su na debati diskutovali predsednički kandidati, Donald Tramp i Džo Bajden je i "Bitka sa Kovidom 19".

Tramp: Zatvorili smo najveću ekonomiju na svetu da bismo se borili sa ovom opakom bolešću. Mnogo je žrtava. Velika žarišta su izbila na Floridi i Teksasu. Dugo se radilo na vakcini i ona će uskoro biti dostupna svima, kroz nekoliko nedelja. Ja sam oboleo od korone, dobio sam dobru terapiju i sada se osećam dobro. Ljudi će razviti imunitet i ovaj virus će nestati kad tad. Biće to teška borba, ali pobedićemo.

Bajden: 20.000 Amerikanaca je preminulo i ništa nije preduzeto. Imamo oko 7.000 novih slučajeva dnevno. Očekivanja su da će biti još oko 20.000 preminulih. Radio bih na tome da svi nose maske, da se obezbede brzi testovi i zaštita u svim institucijama. Tramp je obećao mnogo toga, a zemlja ulazi u mračnu zimu.

Tramp: Zatvorio sam zemlju i zabranio ulaske iz zaraženih područja, a ovaj čovek mi sada govori da nisam dobro reagovao i da je trebalo brže preduzeti korake zaštite. On priča o onome što je bilo pre nekoliko meseci. 99 odsto obolelih se oporavlja. Mi ne možemo zatvoriti našu zemlju i ljude. Možda Bajden ima mogućnost da se zaključa u neki podrum i čeka da korona prođe, možda ima dovoljno novca i sredstava da preživi sam na nekom izolovanom mestu.

Pročitajte još: