Suspendovana isporuka Fajzerovih vakcina, postoje ozbiljni problemi!
alo.rs
Vakcina korona
Vakcina korona, Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Isporuke Fajzerove vakcine u osam evropskih zemalja su suspendovane, nakon problema u vezi sa transportom, odnosno nemogućnošću da prevoznici obezbede neophodnu nisku temperaturu na kojoj se vakcina čuva, saopštile su danas španske vlasti.

Špansko ministarstvo zdravlja je saopštilo da je dobilo poruku iz Fajzerove fabrike u belgijskom Pursu da će vakcine stići u utorak, umesto u ponedeljak, zbog problema s temperaturom prilikom prevoza vakcine.

ANKETA:

Da li ćete se vakcinisati protiv koronavirusa?

 

Osam zemalja, uz Španiju, pogođeno je kašnjenjem, ali nije saopšteno o kojim je zemljama reč.

Pojedine lokalne vlasti u Nemačkoj su takođe saopštile da vakcine kasne, nakon što je utvrđeno da postoji problem sa temperaturom prilikom transporta.

Kompanija Fajzer se obratila Juronjuzu kratkim saopštenjem u kojem se navodi da je "zbog manjeg logističkog problema, došlo do promene broja vakcina koje će biti isporučene."

"Problem je rešen i isporuke će se obaviti. Ne postoje problemi u proizvodnji", navedeno je u saopštenju kompanije Fajzer.

Pročitajte još:

Komentari (5)

vlada

28.12.2020 19:51

Da li je do frizidera ili do kvaliteta,pitanje je veliko.Vise verujem u Sputnjik V.

vakcina

28.12.2020 21:16

@vlada - @vlada, vacnina Sputnjik je pravljena po genetskoj strukturi Rusa, pa ti sada vidi. Svi koji su tako brzo napravili vakcine sto posto su znali za virus još pre godinu dana. U Teksasu je još 2019 u junu objavljeno u novinama da je lansirana opasna vakcina.

vakcina

28.12.2020 20:04

Molim vas objavite ovu istinu. Fajzer se proizvodi u Belgiji, i pored onih minus 70 c, na vakcinama piše,da od proizvodnje moraju da de upotrebe za 10 dana, a kada se otvori paket traju 6 sati, što znači da za to vreme treba da se daju pacijentu, što je nebuloza.

vakcina

28.12.2020 20:07

I sada vidite paradoks. Srbija uveze 5.000 vakcina, i ako ih za 10 dana ne upotrebi propadaju, nisu upotrebljive.

vakcina

28.12.2020 21:18

Ako bude iz Torlaka iza koje stoji država Srbija, onda će to biti prihvatljiva vakcina. Vakcina nas je održala njojzi hvala.