Stao ispred policijskog kordona! Najpre su ga gurali, a onda uhvatili za glavu i počeli da pendreče!

Alo.rs/A.M. | vesti 2019-09-29 11:02:45 2019-09-29 11:02:45

Policija bacala suzavac, demonstranti kamenice i cigle

Printscreen Twitter

* Hongkonška policija sukobila se u subotu ponovo sa demonstrantima

* U obračunu sa specijalcima najdeblji kraj izvukao je demonstrant koji je nosio masku Donalda Trampa

* Kad je dospeo u ruke specijalaca, njemu se život pretvorio u pakao

Demonstranti i policija u Hong Kongu sukobili su se juče ponovo na ulicama ovog grada u kome protesti protiv kineskih vlasti traju već mesecima.

Pokušali da zauzmu aerodrom, a onda im je stigla brutalna poruka s neba! Razbežali se!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 22.09.2019. 09:09 Razbežali se Kineska vojska, Foto: Tanjug/AP Honkoška policija zauzela je pozicije na glavnoj železničkoj stanici na putu ka aerodromu, kako bi sprečila da antivladini demonstranti ponovo ugroze vazdušni saobraćaj, nakon nasilnih sukoba na ulicama te teritorije pod vlašću Kine protekle noći, prenosi Rojters.

 

Ovaj put policija je bila nemilosrdna, prema demonstrantima, a posebno prema jednom.

 

Naime, policijski specijalci bili su posebno nemilordni prema jednom od učesnika demonstracija, koji je nosio masku sa likom američkog predsednika Donalda Trampa. U trenutku kad je policija krenula u akciju, krenuo je da usporeno hoda ispred policijskog kordona. U jednom trenutku policajci su ga štitovima gurali, a onda uhvatili za glavu i uvukli ga unutar kordona gde se i nije baš dobro proveo. 

 

Policija je u subotu ispalila suzavac i koristila vodene topove pošto su demonstranti bacili cigle i bombe na vladine zgrade tokom masovnog skupa u centru Hongkonga.

 

Kako se navodi, demonstranti se od juna okupljaju - prvo su bili protiv sada odloženog zakona o izručivanju, ali je kasnije protest prerastao u antikineski pokret sa zahtevima za demokratskim reformama.

BONUS VIDEO: Vatrogasci prolaze kroz "Delije" i silaze do metroa

 

 

 

 

Expand player
Pogledajte više