suhoj, venecuela, avion, presretanje
Printscreen Twitter
suhoj, venecuela, avion, presretanje

Printscreen Twitter

suhoj, avion, presretanje, Foto: Printscreen Twitter

"Cela posada je uspešno obavila letove na visinama do 17.000 metara pri niskim temperaturama, čime je još jednom dokazala svestranost i pouzdanost letelica", navodi se u saopštenju.

Trenutno je prosečna dnevna temperatura u Habarovsku, gde su izvedeni probni letovi, 20 stepeni ispod nule, a na nadmorskoj visini od oko 17 kilometara vazduh je hladniji – čak 55 stepeni ispod nule.

U pogledu borbenih mogućnosti, lovac-bombarder Su-34 pripada generaciji aviona 4+. Namenjen je izvođenju preciznih udara raketama i drugim projektilima na kopnene mete u operativnim i taktičkim zonama, a takođe i uništavanju vazdušnih meta.

Među karakteristikama aviona su domet leta koji je povećan do 4.000 kilometara, maksimalna brzina do 1.9 hiljada kilometara na čas, kao i najnoviji sistem upravljanja naoružanjem.

Komentari (2)

zoran

07.02.2020 12:58

Na tim visinama temperatura je konstantna ..-56,6 C..avioni jesu generacije 4+..tako da nasi avioni MiG-29 nikada ne mogu biti 4+ ili 4++ generacije..ocigledan dokaz kako su svi lupetali oko toga..svako za svoju korist naravno.

toti

08.02.2020 10:05

I,kome nije bilo dobro?Iz teksta u prilogu i dalje neznam kome nije dobro.