Rusi gomilaju vojsku, Tramp ne zna šta će od sebe! Umešaće se i Kinezi!

Tanjug/ Alo.rs/ N.M. | vesti 2019-10-01 22:27:37 2019-10-01 22:27:37

Američki predsednik Donald Tramp zabrinut je zbog sve većeg vojnog prisustva Rusije na Arktiku i sve veće zainteresovanosti Kine za tu oblast, izjavio je jedan visoki američki zvaničnik.

Printscreen

Kako prenosi TASS, on je, tokom telefonskog brifinga za novinare povodom posete finskog predsednika Sauli Niniste Vašingtonu, rekao da SAD i Finska brinu o dalekom severu i da "žele da ga održe kao region s niskim tenzijama".

Pročitajte još:

"Predsednik je zabrinut zbog gomilanja ruske vojske na Arktiku, i sve većih ambicija i prisustva Kine", rekao je taj zvaničnik.

Albanci spremaju opasan manevar! Došao kod Marića, pa u programu uživo saopštio sve o paklenom planu!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 01.10.2019. 18:21 Lazanski je dodao da Srbija ima podršku od strane Rusije i Kine i da politički odnosi nikada nisu bili bolji. Foto: Youtube printscreen * Budući ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski gostovao je u emisiji "Dobro jutro Srbijo" * Očekujemo manevar tzv.

U odgovoru na zahtev TASS-a da dodatno objasni razlog za zabrinutost američkog predsednika, on je naveo da je prilično jasno da bi Arktik trebalo da bude "oblast za trgovinu, a ne za rusku militarizaciju".

Bonus video

Ekskluzivni intervju predsednika Republike Srpske Milorada Dodika za Alo.rs

 

Expand player
Pogledajte više