SRBIJA MIRI RUSE I AMERE Putin i Tramp se sastaju u Beogradu?! Dačić najavio - sve spremno za organizaciju pregovora!

Srbija je spremna da se održi samit Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država na njenoj teritoriji i postane veza za uspostavljanje dijaloga između Moskve i Vašingtona, izjavio je prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova balkanske države Ivica Dačić.

Vladimir Putin, Donald Tramp
Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: AP

U sredu je porparol ruskog predsednikam Dmitrij Peskov izjavio je za RIA Novosti da Moskva još uvek nije dobila nikakav predlog od Vašingtona za sastanak ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Donalda Trampa, budući da Amerikanci nisu pokrenuli pripreme za pregovore.

Dačić je za "Izvestija" rekao da je srpsko rukovodstvo zainteresovano za unapređenje rusko-američkih odnosa i normalizaciju situacije na međunarodnoj sceni. Srpski ministar spoljnih poslova je naglasio da je zemlja spremna da postane "veza i most za uspostavljanje dijaloga između Moskve i Vašingtona".

- Već smo to predložili pre dve godine i predložićemo ponovo. Mislim da je ovo idealno rešenje. Beograd je oduvek bio mesto susreta različitih političkih snaga. Stoga smo spremni organizovati takve pregovore - rekao je Dačić.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi