Evo Morales
Youtube/Printscreen
Evo Morales

Youtube/Printscreen

Evo Morales, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Evo Morales je podneo ostavku, više nije predsednik Bolivije

* Na funkciju predsednika Bolivije izabran je 22. januara 2006. godine

* Morao je da popusti posle izbijanja masovnih nereda širom zemlje i pritiska vojske i policije 

Predsednik Bolivije Evo Morales podneo je ostavku nakon što ga je vojska i policija zemlje pozvala da podnese ostavku usred nasilnih protesta širom ove latinoameričke zemlje.

Vojska Bolivije pokrenula vazdušne i kopnene udare na pučiste! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 10.11.2019. 20:27 Haos na ulicama Sukrea i La Paza. Bolivija, Foto: Youtube/Printscreen Oružane snage Bolivije saopštile su večeras da su naredile vazdušne i kopnene operacije kako bi "neutralisali" oružane grupe koje deluju van zakona. Ranije danas Organizacija američkih država (OAS) saopštila je da je revizijom utvrđeno da je bilo nepravilnosti na izborima održanim 20.

Ranije je komandant oružanih snaga Bolivije Vilijams Kaliman pozvao predsednika Moralesa da podnese ostavku, kako bi pomogao da se obezbedi stabilnost u državi.

Zajedno sa Moralesom, ostavku su podneli potpredsednik Alvaro Garsija Linera, ministar vlade Karlos Romero i ministarka zdravlja Gabrijela Motanjo.

- Dajemo ostavku kako naša braća i sestre, državni službenici, ne bi bili meta napada i pretnji - rekao je Morales obraćajući se naciji. Morales je nastalu situaciju nazvao državnim udarom.

Pročitajte još:

- Braćo i sestre, želim da vam kažem da naša borba neće prestati. Nastavićemo da se borimo za jednakost i mir - istakao je on.

- Sada je moja dužnost kao predsednika da pronađem način za smirenje situacije - dodao je Morales.

Razbijali izloge po tržnim centrima! Neredi po celom gradu! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. G. DATUM I VREME: 10.11.2019. 10:40 Demonstranti u Hongkongu danas su razbijali izloge u tržnom centru i panoe na stanici metroa, u znak protesta zbog jučerašnjeg hapšenja prodemokratskih poslanika.

U Boliviji su 20. oktobra održani predsednički izbori. Prema informacijama koje je objavio Visoki izborni sud, na njima je pobedio dosadašnji šef države Morales. Njegov glavni rival, bivši predsednik Karlos Mesa, izjavio je da neće priznati Moralesovu pobedu u prvom krugu. Nakon objavljivanja rezultata glasanja u Boliviji počeli su protesti i štrajkovi. Morales je uveo vanredno stanje i optužio opoziciju da pokušava da organizuje prevrat.

Najmanje troje mrtvih! Upozorenje za naredne dane, biće samo gore!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. G. DATUM I VREME: 10.11.2019. 09:38 Više od 150 kuća je uništeno u požarima. Požar, Foto: TANJUG/Dan Himbrechts/AAP Najmanje tri osobe su izgubile život u šumskim požarima u Australiji, dok se vatrogasne službe bore da suzbiju vatru koja se širi i upozoravaju na "katastrofalne" uslove koji slede, a obuhvatiće i područje oko najvećeg grada Sidneja.

Organizacija američkih država je u nedelju objavila izveštaj u kojem se navodi da njeni stručnjaci koji su bili uključeni u proveru rezultata prebrojavanja glasova ne mogu da potvrde te rezultate i pozvala na ponovno glasanje. Nakon toga Morales je objavio o pripremi novih izbora i promenu u sastavu Visokog izbornog suda.

BONUS VIDEO: STIGAO VOZ IZ KINE! Spektakularna scena na Novom Beogradu!