Hašim Tači i Lumnija Tači
Profimedia
Hašim Tači i Lumnija Tači

Profimedia

Hašim Tači i Lumnija Tači, Foto: Profimedia

Prema rečima sagovornika, Tačijeva supruga će prisustvovati događajima i koktelima koje će ovih dana organizovati Melanija Tramp, prva dama Amerike, te će se tada založiti za svog muža.

PROČITAJTE JOŠ:

 - Melanija po protokolu organizuje ivente i koktele za supruge svetskih lidera. To će Ljumnija iskoristiti da se približi prvoj dami SAD i lobira za svog muža. Plan je da na taj način zamoli Melaniju da Tramp obrati više pažnje na Tačija - objašnjava izvor.

Da je Hašim Tači u Njujork poveo suprugu, potvrđeno je iz njegovog kabinetam, a u saopštenju je navedeno da će Tači zajedno sa Ljumnijom biti na prijemu koji će u UN prirediti predsednik SAD i njegova supruga.

Posebno je interesantno da albanski mediji sa Kosova sa velikom pažnjom izveštavaju o događajima i koktelima na koje će Ljumnija Tači ići, te navode da će 26. septembra, na poziv prve dame SAD, prisustvovati koktelu koji organizuje upravo Melanija Tramp.

Melanija i Donald Tramp

Tanjug/AP

Melanija i Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Nesigurno je da će uopšte doći do sastanka Tačija i Trampa.

- Za taj sastanak Ačbanci su lobirali mesecima i za to nisu žalili para - kazao je prošle nedelje izvor iz diplomatskih krugova i podsetio da su Albanci i ranije najavljivali susret dvojice, koji se nije dogovdio.