Ovako bi izgledao nuklearni rat Rusije i Sjedinjenih Država! (VIDEO)

Alo.rs/Večernji list/A.M. | vesti 2019-10-05 16:09:02 2019-10-05 16:09:02

Simulacija

Printscreen youtube

* Američki naučnici sa univerziteta Prinston napravili simulaciju mogućeg nuklearnog rata između Rusije i SAD

* Simulacija predviđa rat u tri faze od kojih je druga najopasnija

* Procena govori da bi u prvim satima nuklearnog sukoba poginulo 34 miliona ljudi

Stručnjaci sa američkog Univerziteta Prinston napravili su simulaciju nuklearnog rata između Rusije i SAD-a.

Prema ovo simulaciji naučnici su došli do zaključka da bi u prvim satima nuklearnog sukoba između Rusije i SAD poginulo 34 miliona ljudi ( ovde se ne računaju oni stradali od radioaktivne kiše), dok broj povređenih bio bi oko 57 miliona. 

Mogu da izvrše udar bez upozorenja, a sposobni su da sve razore!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 02.09.2019. 20:35 - 02.09.2019. 20:48 U pitanju su jedni američki avioni koji su sposobni da bez upozorenja izvrše napad razornim atomskim bombama.

 

Simulacija sukoba dve supersile predviđa da bi rat u prvoj fazi počeo prvo kako konvencionalni, da bi zatim eskalirao u totalni rat.

 

Druga faza bi prema njihovim predviđanjima bio taktički nuklearni rat. Rusija bi u ovoj fazi mogla upotrebiti svojih 300 nuklearnih bojevih glava pomoću raketa i aviona kratkog dometa, na što bi NATO odgovorio s oko 180 bojevih glava.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

To bi Evropu pretvorilo u pepeo, prenosi Russia Beyond. U sledećoj bi se fazi obe strane fokusirale na uništenje neprijateljskih nuklearnih snaga. U stotinama udara koji bi usledili, glavni ciljevi bi bili veliki gradovi, na koje bi moglo pasti i do desetak raketa. Naučnici kažu da su ovaj simulator napravili na temelju stvarnih podataka o nuklearnim arsenalima obje strane.

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa

 

Expand player
Pogledajte više