SPREMA SE KATASTROFA! Mogu da izvrše udar bez upozorenja, a sposobni su da sve razore!

U pitanju su jedni američki avioni koji su sposobni da bez upozorenja izvrše napad razornim atomskim bombama.

Donald Tramp
Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

* Tri američka stelt bombardera tipa B-2, sposobna da izvrše nuklearni udar bez upozorenja

* Svaka od ovih letelica košta preko dve milijarde dolara

*  Amerika i njeni saveznici mogu bilo kada i bilo gde da dopreme borbenu moć

Tri američka stelt bombardera tipa B-2, sposobna da izvrše nuklearni udar bez upozorenja, raspoređena su u vazduhoplovnu bazu Ferford u Gločesterširu (Velika Britanija), što se smatra direktnom pretnjom za Rusiju!

 

Demonstranti danas dobili najsnažniju podršku ikada! Kineska armija čeka, tenkovske cevi spremne da zagrme?!

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 02.09.2019. 19:52 Ne sluti na dobro! Protesti u Hong Kongu, Foto: Twitter/Aria Hangyu Chen * Studenti i učenici srednjih škola stupili su danas u masovne proteste * Mirne demonstracije su prerasle u nasilje * Nemiri u Hong Kongu traju od marta ove godine Kako najnovija eskalacija građanskih sukoba u Hongkongu utiče na princip "Jedna zemlja, dva sistema", šta demonstranti zapravo žele i koliko je demonstracijama ugrožen ekonomski poredak nekadašnjeg "Zmaja Dalekog istoka"?

U pitanju su jedni američki avioni koji su sposobni za napad razornim atomskim bombama, a svaka od ovih letelica košta preko dve milijarde dolara.

Jasna poruka Moskvi

Američki pukovnik Kurt Vent, koji je komandant tajne misije u Velikoj Britaniji, potvrdio je za ITV njuz da su ove letelice spremne da u svakom trenutku napadnu nuklearnim oružjem. Bombarderi B-2 su nevidljivi za radare i njihove misije su uglavnom daleko iza prvih neprijateljskih linija.

Jedna letelica može da ponese čak do 20 tona nuklearnog ili konvencionalnog naoružanja.

- Ovo je vrlo jasna i oštra poruka. Amerika i njeni saveznici mogu bilo kada i bilo gde da dopreme borbenu moć - kaže pukovnik Vent.
Britanski Ekspres prenosi da su američki piloti koji su na misiji u Velikoj Britaniji obučeni i sposobni da izvrše napad nuklearnim oružjem. Letelice raspoređene na Ostrvu imaju kodni naziv "smrt 1", "smrt 2" i "smrt 3". Sposobne su da s jednim punjenjem goriva u vazduhu prelete čak 10.000 milja (oko 16.000 kilometara). Odluka zvaničnika u Vašingtonu da se nuklearni bombarderi prebace na Ostrvo direktan je odgovor, piše Ekspres, "na sve agresivnije vojno prisustvo Rusije u regionu Arktika".

Ratne igre dve supersile lako bi mogle da izmaknu kontroli i dovedu do nuklearnog sukoba, a univerzitet Rutgers je nedavno objavio studiju o njegovim posledicama.

Nuklearna zima

U ovoj studiji se navodi da bi nuklearni rat između SAD i Rusije doveo do smrti više desetina miliona ljudi, nakon čega bi usledila nuklearna zima. Ona bi mogla da traje i do deset godina, Sunce bi bilo zaklonjeno prašinom i dimom, došlo bi do naglog pada temperature, a oni koji bi preživeli nuklearni rat preminuli bi od gladi.

BONUS VIDEO: Francuska povlači priznanje Kosova?

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Perica
  03/09/2019 - 13:26
  Ma kako nevidljivi?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi