ZA SAMO 3 GODINE UŠTEDELA JE ZA STAN! Ona je otrkila svoju tajnu i šemu po kojoj je živela! Izvodljivije je više nego što mislite (FOTO)

Novozelanđanka Čeri Hauvi, odnosno njen post, postao je pravi viral nakon što je podelila jednostavan trik kojim je za tri godine uštedela novac za novi stan, a svoj "recept" otkrila je u grupi na Fejsbuku gde je mnoge oduševila svojim načinom štednje.

Stanovi
Stanovi, Foto: Beoinfo

 

Hauvi je još 2015. godine kupila novi stan u Oklendu za koji je štedela samo tri godine. Time je ujedno i izbegla da se za kupovinu stana zadužuje kod banaka sa kamatom i dugim rokom otplate.

- Mama me naučila kako da organizujem trošenje novca i posle tri godine mogla sam da kupim stan - rekla je Čeri.

Pa, u čemu je tajna?

Čeri tvrdi kako je potrebno da novac koji zarađujete podelite na tri različita računa.

Prvi račun je za uobičajene troškove poput komunalija, stanarine, prevoza, nedeljnog džeparca i sl. Na drugi račun treba da prebacite novac koji planirate da trošite za odlazak kod frizera, odeću, obuću, poklone, eventualne troškove za doktora i slično, dok na treći račun treba da odvojite novac koji želite da uštedite.

Pri tom, navodi, važno je pridržavati se ovih podela i ne trošiti više od planiranog.

- Nemojte da budete u iskušenju da sa drugog računa trošite novac za namirnice ili obrnuto. Važno je da se pridržavate onoga što ste prethodno sami odredili - poručila je ona i objasnila kako se na ovaj način može štedeti ne samo za stan, već za ono što određena osoba želi, poput putovanja, novog automobila ili penzionog fonda.

Prema ovom modelu važno da "samo" imate dovoljno velika primanja kako bi odvojili dovoljno novca na tri različita računa.

Pogledajte kako je Čeri rasporedila svoju platu:

Plan za uštedu
Plan za uštedu, Foto: prinstcreen

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi