džihadista
Twitter/Printscreen
džihadista, Foto: Twitter/Printscreen

Nedavno su se na društvenim mrežama pojavili snimci iživljavanja terorista nad zaroblljenim sirijskim vojnicima u sirijskoj pokrajini Idlib.

Krajem februara i početkom marta, u periodu koji se podudara sa ofanzivama sirijske i turske vojske u Idlibu objavljeno je nekoliko stravičnih video snimaka.

Na njima se vidi kako se turski vojnici i džihadisti, od kojih neki nose oznake ISIS-a, iživljavaju nad živim i mrtvim sirijskim vojnicima.

Da podsetimo, tokom prošle nedelje je proglašen prekid vatre u Idlibu, dogovorom između ruskog i turskog predsednika kojim su uspostavljene zajedničke patrole na autoputu M-4 koji povezuje Latakiju i Alep. 

Džihadistima Hajat Tahrir al Šama i Turkestanske islamske partije dat je rok do 15. marta da se povuku iz oblasti 6 km severno i južno od autoputa.

Po svemu sudeći, militanti će to odbiti, što sirijska vojska zna, pa se naoružava i sprema za nastavak ofanzive. Na to ukazuju ruski teretni brodovi koji su ukotvljeni u luci Tartus i koji su dopremili veliku količinu oružja i municije sirijskim trupama.

S druge strane, ni turska vojska ne gubi vreme. Oni takođe šalju konvoje municije i oružja, artiljerije i tenkova u Idlib, kao podršku radikalnim militantima blisko povezanim sa ISIS-om i sirijskom Al Kaidom.

Komentari (3)

Perica

13.03.2020 18:05

E moj Erdogane kakve heroje imaš sve bi ih poštrovio pa i tebe za primer

Lange

14.03.2020 02:04

Narode trgni se sva su ova gamad ista sto dolaze ovamo i traze azil.evropa je slepa kad bude jasno bice kasno

SRB-in

14.03.2020 09:05

Kako su hrabri kad je vezan kakva su to djubrad treba Putin sve da ih sravni sa zemljom