Hezbolah
Youtube/Printscreen
Hezbolah, Foto: Youtube/Printscreen

Oružane snage Izraela sinoć su izvele nekoliko udara u Damasku, ciljajući određeni broj vojnih položaja koji pripadaju Sirijskoj arapskoj vojsci (SAA) i Hezbolahu.

Tokom izraelskog napada na Akrabu u ruralnom Damasku, najmanje pet pripadnika Hezbolaha poginulo je u eksplozijama, izjavio je jutros za Al-Masdar News izvor sirijskih oružanih snaga.

Iračani se malo bune, ali će pristati kad tad! Teheran podiže neuništiv štit protiv američkih agresivnih planova!

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 23.08.2019. 21:43 Teheran ne odustaje od krajnjeg cilja.

Izraelski udari izazvali su niz eksplozija u južnom i zapadnom Damasku koje su se mogle čuti u celom glavnom gradu. Sinoćnji napad izraelskih oružanih snaga desio se treći put ovog meseca kada su ciljali lokaciju unutar Sirije.

Poslednji prijavljeni napadi dogodili su se u blizini grada Mešta al-Helou i grada Masijafa na zapadu Sirije. Međutim, za razliku od sinoćnjeg napada, izraelsko Ministarstvo odbrane nije preuzelo odgovornost za te udare na zapadu Sirije.

Izrael je često bombardovao Siriju od početka godine, a većina njihovih udara izvršena je u pokrajinama Damask i Al-Kuneitra.

Vojska kreće u napad! Amazonija se mora odbraniti po svaku cenu! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 23.08.2019. 19:13 Brazilska vojska spremna je da odbrani prašumu Amazonije, izjavio je komandant oružanih snaga Brazila Edson Leal Pužol.

Dve izraelske bespilotne letelice napale su Hezbolah i u južnom Bejrutu

Dve bespilotne letelice izraelskih snaga napale su sinoć medijski centar Hezbolaha u južnom predgrađu Bejruta, izjavio je u nedelju portparol libanske grupe Mohamad Afif.

Pročitajte još:

Prema Afifu, prvi dron je napao u južnim predgrađima, a da nije naneo nikakvu štetu bilo kućama ili poslovnim zgradama u blizini. Međutim, druga bespilotna letelica je nanela štetu Hezbolahovom medijskom centru u južnom Bejrutu.

Sada ih drže na nišanu! Jedan pogrešan korak, svi će biti POBIJENI! Imaju samo jedan IZBOR! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo/V.M. DATUM I VREME: 23.08.2019. 16:19 - 23.08.2019. 21:21 Turske snage u klopci. Sirijska vojska opkoljava tursku vojsku, Foto: Twitter/Printscreen * Pre nekoliko dana oslobođen je ključni grad Kan Šejkun * Džihadisti Hadžat Tahrir al Šama pobegli su na sever u Idlib * Turska vojna osmatračnica u Moreku sada je u potpunosti opkoljena od strane sirijske vojske Brz napredak sirijske vojske tokom noći između četvrtka i petka ujutro doveo je do nestajanja džepa militanata u severnoj Hami i opsade turske baze u oblasti.

- Prva letelica pala je bez nanošenja štete, dok je druga bila napunjena eksplozivom i eksplodirala je prouzrokujući veliku štetu medijskom centru - rekao je Afif u izjavi. Nakon ovog incidenta, libanska vojska objavila je da bespilotna letelica pripada izraelskoj vojsci.

Uhapšen kandidat za predsednika! Optužen za finansijske prekršaje!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 24.08.2019. 00:07 Lokalni mediji navode da je on uhapšen na putu ka domovini. Ambasada Srbije u Tunisu, Foto: MSP Policija Tunisa uhapsila je kandidata za predsednika Nabila Karuija, lokalni mediji pišu da se suočava sa optužbama za finansijske prekršaje, ali njegova partija Srce Tunisa tvrdi da je reč o politički motivisanom potezu kako bi bio isključen iz izbora.

- Dve bespilotne letelice izraelskog neprijatelja prekršile su libanski vazdušni prostor (u zoru)… nad južnim predgrađem Bejruta. Prva je pala dok je druga eksplodirala u vazduhu uzrokujući materijalnu štetu - navodi se u saopštenju vojske, a prenosi Naharnet.

Afif je kasnije rekao da će Hezbollah odgovoriti na ovu poslednju provokaciju izraelskih oružanih snaga. 

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista