IRAN SPREMA ISTORIJSKI PREOKRET! Iračani se malo bune, ali će pristati kad tad! Teheran podiže neuništiv štit protiv američkih agresivnih planova!

Teheran ne odustaje od krajnjeg cilja.

iran

Iran
Foto: Tanjug/AP

 

* Budući naftovod će ići od Irana, preko Iraka, do Sirije i Libana

* Time će američke sankcije postati ništavne, a povod za agresiju dodatno umanjen

* Ojačaće savez šiitskih snaga u pomenutim zemljama sa Iranom kao maticom 

Iranske vlasti su predložile Iraku projekat za nastavak rada naftovoda, koji prolazi kroz Irak, do sirijske luke Banjas na Sredozemnom moru, zbog porasta pretnji u Ormuskom moreuzu, javila je iračka televizija "Sumerija", pozivajući se na neimenovani izvor.

- Teheran je ponovo pokrenuo temu projekta za izvoz nafte putem naftovoda koji bi prolazio kroz teritoriju Iraka i završavao se u sirijskoj luci Banjas u Sredozemnom moru. Na taj način bi se mogle izbeći američke sankcije i ne bi se koristio Ormuski moreuz, jer postoji veći strah da bi on mogao biti zatvoren u slučaju vojnog sukoba SAD i njihovih saveznika sa Iranom - rekao je izvor kanala.

Sirija
Foto: screenshoot/Facebook

UMRO JEDAN OD NAJBOGATIJIH LJUDI NA SVETU! Biznismen i najveći donator Republikanske stranke!

Prema njegovim rečima, taj projekat Iran je predlagao i ranijih godina, ali je 2014. godine zbog rata u Siriji i Iraku zaustavljen.

Izvor navodi da se predlažu dve opcije: izgradnja novog naftovoda dužine 100 kilometara, od čega bi 50 kilometara prošlo kroz Irak, ili remont naftovoda Kirkuk-Banjas, koji ne funkcioniše od 1982. godine, što bi platio Iran. Kroz taj naftovod može da prođe 1,25 miliona barela nafte dnevno, naglasio je izvor. Iračke vlasti, navodno, za sada nisu odgovorile na predlog Irana.

Izabrana je nova lokacija, a državu će sve to PAPRENO da košta!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 23.08.2019. 08:43 - 23.08.2019. 09:04 Za pet godina i 33 milijarde dolara ulaganja, Indonezija će dobiti novi glavni grad, za koji je sada potvrđena i lokacija.

PUTIN DIGAO SVETSKE SILE NA NOGE! Obratio se Americi jasnom porukom i pokazao na šta je sve Rusija spremna!

- Irak smatra da mu taj predlog nije u interesu, čak može da mu našteti, uzimajući u obzir da Bagdad može da izveze svoju naftu u sredozemne zemlje kroz luku Banjas, bez učešća Irana - naveo je izvor.

Otac godinama silovao ćerke, a onda su Kristina (19), Angelina (18) i Marija (17) smislile brutalan plan da mu se osvete! (FOTO/ VIDEO)

AUTOR: BBC/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 22.08.2019. 19:39 Tri sestre ubile su oca dok je spavao u stanu. Tri sestre ubile oca, Foto: Facebook printscreen * Tri sestre ubile oca dok je spavao u stanu u Moskvi * Istraga je pokazala da ih je otac godinama fizički, psihički i seksualno zlostavljao * Majka devojaka je takođe bila Kačaturijanova žrtva Istraga je pokazala da ih je otac godinama fizički, psihički i seksualno zlostavljao.

Neimenovani poslanik Parlamenta Iraka je naveo da bi taj projekat omogućio da se izvoze nafta i gas u Siriju, ali i Liban, koji tako može da reši veliki problem u vezi sa nedostatkom struje.

AMERIKA ĆE ZADRHTATI ZBOG NOVE ODLUKE EU! Težak udarac na najjače kompanije SAD! Tramp ovo neće podneti

MAKRON REKAO NEŠTO JEZIVO! Sastaje se sa G7, a kada vidite o čemu je reč - pretrnućete od straha!

OVA ZEMLJA DOBIJA NOV GLAVNI GRAD! Izabrana je nova lokacija, a državu će sve to PAPRENO da košta!

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi