Bionička BArbika
Printscreen
Bionička BArbika

Printscreen

Bionička BArbika, Foto: Printscreen

Kristina Ferara iz Tampe u američkoj saveznoj državi Floridi za simptome okrivila je "starenje", nakon što je napunila 30. rođendan, a stanje joj se toliko pogoršalo da se nije mogla setiti koja je godina ili koji je trenutni predsednik SAD. U jednom trenu bila je uverena da je bila 1997. godina.

Nakon crne prognoze, Kristina je hitno prevezena u bolnicu i stavljena u medicinski izazvanu komu nakon što joj se mozak počeo gasiti. Doktori su je prozvali "najbolesnijom ženom u Americi", te je odmah stavljena na prvo mesto liste za transplantaciju jetre u SAD.

PROČITAJTE JOŠ:

Srećom, četvrti organ koji je ponuđen savršeno joj je odgovarao, a oporavila se toliko brzo da su je prozvali "Bioničkom Barbikom."

"Mislila sam da je to neka okrutna šala za dobrodošlicu u tridesete. Mislila sam da sam umorna zbog godina i jer sam radila 40 sati nedeljno, a usput pokušavala održavati društveni život", prisetila se.

Bila je veoma razočarana kad su joj doktori rekli da neće doživeti vikend. "Svi ekstremni simptomi na koje sam trebala da pazim dogodili su se za 16 sati, bio je to najgori slučaj koji su doktori videli", rekla je. "Kad su me doveli u Hitnu, imala sam toliki nivo amonijaka da mi se mozak počeo gasiti".

Otkrila je kako joj je nadimak "Bionička Barbika" dao dečko jer se toliko brzo oporavila. Danas ima "znak mercedesa" od operacije, a kaže kako ga pokazuje više nego je mislila te ga naziva "ratničkom ranom".

Uprkos iskustvu koje ju je skoro gotovo ubilo Kristina je ostala pozitivna i odlučna da iskoristi život što bolje. "Svaka dan uzimam imunosupresivne lekove, imam velike šanse za rak kože i ne mogu da jedem hranu kao što je suši zbog potencijalnih bakterija. Ali moj život je sjajan otkad sam se vratila, a zbog tog iskustva shvatila sam šta mi je bitno".

"Moja majka šalila se kako sam uvek htela da budem broj jedan, i na nedelju dana - i bila sam".