Kim Džong Un sazvao hitan sastanak: Severna Koreja pred kolapsom?

Severnokorejski lider Kim Džong Un naglasio je potrebu da se odgovorno sprovodi ekonomska politika, dok je predsedavao sastankom politbiroa vladajuće Radničke stranke, javila je danas državna novinska agencija KCNA

Kim Džong Un
Kim Džong Un, Foto: Youtube printscreen

Sastanak je održan u teškom trenutku za Severnu Koreju, jer je pandemija korona virusa izvršila veliki pritisak na ekonomiju koja je već pogođena međunarodnim sankcijama, čiji je cilj zaustavljanje njenog nuklearnog programa, prenosi Rojters.

Politbiro je oštro kritikovao organe za ekonomsku upravu zbog toga što nisu obezbedili naučne smernice za ekonomske zadatke uoči kongresa sledeće godine, izvestila je KCNA.

- Na sastanku je naglašena potreba da se operacija i komanda za sprovođenje ekonomske politike Partije postave na naučnu osnovu i pokaže velika posvećenost i odgovornost - prenela je KCNA.

U avgustu je Kim rekao da će vladajuća stranka u januaru naredne godine održati kongres da bi donela odluku o novom petogodišnjem planu, pri čemu će stranački sastanak konstatovati ozbiljna odlaganja u poboljšanju nacionalne ekonomije.

Severna Koreja je u oktobru započela 80-dnevnu kampanju za postizanje svojih ciljeva u svakom sektoru pre kongresa sledeće godine.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi