Eksplozija
Printscreen / Youtube
Eksplozija

Printscreen / Youtube

Foto: Printscreen / Youtube

Bivši izraelski ministar odbrane, Avigdor Liberman, saopštio je da mu je visoki zvaničnik bezbednosnih službi rekao da je Izrael odgovoran za napad koji se prošlog četvrtka dogodio u Iranu u nuklearnom postrojenju Natanz.

Pročitajte još:

U intervjuu za radio izraelske vojske Liberman je rekao da ima potvrdu o napadu na nuklearni objekat, ali da nije naveo nikakve detalje.

Ranije ove nedelje, "New York Times" je citirao informisanog "zvaničnika sa Bliskog Istoka" da je "Izrael odgovoran za napad." Izvor NYT-a je navodno rekao da je "Tel Aviv odgovoran za najnoviju eksploziju, ali da to nema nikakve veze sa ostalim incidentima."

Voli da letuje kod Dodika: Avigdor Liberman

Fonet - AP

Avigdor Liberman, Foto: AP

Portparol iranske Organizacije za nuklearnu energiju Bahruz Kamalundi najavio je da Islamska republika Iran "preduzima sve neophodne korake za obnovu objekta oštećenog na nuklearnom mestu Natanz."

Izjavio je da incident koji se dogodio prošlog četvrtka nije rezultirao gubicima života, dok su materijalni gubici bili ozbiljni.

Izraelska vojska

Shutterstock

Izraelska vojska, Foto: Shutterstock

- Organi bezbednosti zemlje trenutno su svesni incidenta, ali za sada ne nameravaju da razgovaraju o tome.

Eksplozija se prvi put dogodila u četvrtak uveče nakon što su lokalni snimci prikazali požar i dim koji se dizao sa objekta.

Irak

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Iranski zvaničnici tvrde da su otkrili uzrok eksplozije, ali zadržavaju te informacije do daljnjeg.

Preporučujemo: