AMERIKANCI ZAKAZALI Iz Pentagona javili loše vesti, cela nacija u strahu!

Ranije je američki ministar odbrane Mark Esper u pisanoj izjavi Predstavničkom domu izjavio da je Vašington zabrinut težnjom Rusije za dominacijom.

Pentagon
Pentagon, Foto: AP/Charles Dharapak

Vojna prednost Sjedinjenih Američkih Država u svetu je potkopana, dok Rusija i Kina jačaju svoje kapacitete u ovoj oblasti, izjavio je na saslušanju u Predstavničkom domu američkog Kongresa predsedavajući Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD general Mark Mili.

Kako je naveo predstavnik Pentagona, u ovom trenutku američka vojska je i dalje spremna da pruži vojno obuzdavanje i zaštiti zemlju od napada, podrži saveznike i vodi rat sa svakim potencijalnim protivnikom.

„Međutim, naša konkurentska prednost je potkopana i niko ne treba da sumnja u to. Kina i Rusija jačaju svoje vojne potencijale kako bi nadmašile SAD i njihove saveznike i obezbedile svoj uticaj u celom svetu“, priznao je Mili.

Ranije je američki ministar odbrane Mark Esper u pisanoj izjavi Predstavničkom domu izjavio da je Vašington zabrinut težnjom Rusije za dominacijom. Prema njegovim rečima, nedavna demonstracija hipersoničnog oružja „potvrđuje strahove od rastućeg vojnog potencijala (Moskve).

Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov je na svečanom prijemu povodom Dana branioca Otadžbine ranije izjavio da Rusija ne želi trku u naoružanju niti vojnu dominaciju, ali njene oružane snage predstavljaju važan faktor za međunarodnu bezbednost.

 • Korisnik: Bole
  27/02/2020 - 15:04
  Ha ha ha ha ha... Pa ko ovde dominira svetom, a ko se plasi da ga drugi ne sustignu i prestignu?
 • Korisnik: Dragan
  27/02/2020 - 08:56
  Америка и западни свет су на издисају и пуни декадентности, окренути се будућноси а будућност је на истоку. Након војне преднсти следећа на еду је економска предост и када се она оствари Америка ће бити само ружна пошлост у историји планете.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi