Redžep Tajip Erdogan
Profimedia
Redžep Tajip Erdogan

Profimedia

Redžep Tajip Erdogan, Foto: Profimedia

Agencija navodi da je Erdogan, govoreći na mitingu u pokrajini Kodžaeli, u blizini Istanbula, kazao da se Holandija ponaša poput "banana republike" i kritikovao evropske zemlje zbog toga što nisu kritikovale način na koji se Holandija ponela prema turskim ministrima.

AP navodi da je turski predsednik to izjavio na mitingu u okviru kapanje za referendum na kojem će gradjani odlučivati o proširenju njegovih ovlašćenja.

Erdogan je prethodno danas zapretio da će Holandija "platiti cenu" nakon što je proterala tursku ministarku za porodicu Fatmu Betul Sajan Kaju.

"Oni će sigurno platiti cenu i takodje, naučiti šta je diplomatija. Naučićemo ih medjunarodnoj diplomatiji", rekao je Erdogan u Istanbulu.

"Hej Holandijo, ako žrtvujete tursko-holandske odnose zbog izbora u sredu, platićete cenu", dodao je on.

Erdogan je rekao da je s razlogom optužio holandsku vladu za nacizam i faišizam, rekavši da bi samo takvi režimi zabranili ministrima inostranih poslova da putuju izvan granica svojih zemalja.

"Rekao sam da sam mislio da je nacizam završen, ali nisam bio u pravu. Nacizam živi na Zapadu", izjavio je predsednik Turske.

On je zahvalio Francuskoj, koja je dozvolila turskom ministru inostranih poslova Mevlutu Čavušogluu da se obrati pripadnicima turske zajednice u francuskom gradu Mecu.

Komentari (8)

Dorcol

12.03.2017 17:41

Kuda je krenula? Ja u BG od ovih iz SNS bezim na kolovoz, a kako vi onda na tudju teritoriju?

nedjo

12.03.2017 17:54

ovaj turcinje ludak

Čitalac

12.03.2017 20:54

Iz pouzdanih turskih izvora saznajemo da će Turska kao odmazdu Holandiji zatvoriti sve džamije i da će povuče sve svoje državljane kako bi na taj način izazvala strahovitu neštašicu kebaba, sudžuka, baklava i halve što će imati fatalne posledice po holandjane i njihov standard.

Kvazimodo Sorabius

13.03.2017 00:57

... Neka malo Evropa vidi kako nam je bilo sa Turcima vise vekova. Mada Holandeze nece nabijati na kolac, nece im paliti kuce, odvoditi decu... Islam je to, Evropo, koji invazira Evropu, Merkel je zlo, racuna da probere radnu snagu, a ostale da podeli drugima u "kvote"!

Čitalac

13.03.2017 11:47

@Kvazimodo Sorabius - Neće još a za dalje ćemo videti.

severnetribine

13.03.2017 09:29

Erdogan im ne moze nista! Samo trese svoj kavez i hoce da izadje iz NATO. A TAJ NATO GA JE STVORIO! TAJ NATO JE UCINIO TURSKU VOJNOM SILOM NA BLISKOM ISTOKU! Dobro, kad ujedas ruku koja te hranila onda ce ti biti zlo. Ceka te Putin koji te je vec kupio onim spasavanjem od atentata. Ajde i njemu se zameri pa ces upoznati pakao. ALI DA SE RAZUMEMO: OVAKAV ERDOGAN JE DOBRO ZA EVROPU I ZA NAS! ON TAKO OKRECE PROTIV SEBE I MUSLIMANA CEO SVET!! NECE U EVROPU UCI TURSKA NIKAD!! I NE TREBA ! ! !

crna trojka

13.03.2017 09:31

Ако је нацизам не дати Турцима да вршљају по Европи, онда смо ми највећи нацисти! НАПОЉЕ ТУРЦИ ИЗ ЕВРОПЕ!

Zare

13.03.2017 10:49

To funkcioniše ovako. Iz neke zaostale zemlje, sputane rigidnom religijom, kurturološkim ograničenjima, feudalnim društvenim mentalitetom pohrli sirotinja u neku zemlju blagostanja, tolerancije i sloboda. Kada se uvuku u takvu zemlju zloupotrebom sloboda nastoje da sa sobom prenesu sve ono na šta su navikli u svom zavičaju i na taj način tu naprednu zemlju urušavaju i pretvaraju u istu vukojebinu od zemlje iz koje su pobegli glavom bez obzira.