arhangelsk, eksplozija
Printscreen Google map
arhangelsk, eksplozija

Printscreen Google map

arhangelsk, eksplozija, Foto: Printscreen Google map

 

* Testirana raketna platforma

* Eksplozija ljude razbacala po moru

Do požara i eksplozije u nuklearnom postrojenju ruske državne korporacije Rosatom u Severodvinsku došlo je tokom raketnog testiranja na platformi u moru, saopštila je pres služba Rosatoma, koja je navela da su informaciju o poginulim radnicima objavili tek kada je završena potraga za preživelima.

"Raketne probe su izvedene na platformi u moru. Po završetku proba zapalilo se raketno gorivo, a zatim je došlo i do eksplozije", navela je pres služba u saopštenju, a preneo Tass.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Iz Rosatoma su precizirali da je eksplozija odbacila u more nekoliko članova naučnog tima i da je postojala nada da će oni biti pronađeni živi.

 

"Potraga za njima je trajala sve dok je bilo izgleda da se nađu preživeli. Vest o smrti petoro zaposlenih u Rosatomu, koji su radili na izvoru radio izotopske energije u sklopu rakete, saopštena je tek nakon završetka potrage", navedeno je u saopštenju.

Neprijateljske podmornice krenule u napad! Rusija na udaru! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Tass/V.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 18:06 Primećene neprijateljske podmornice! Rusija na udaru! (VIDEO) Ruska Severna flota, Foto: Youtube/Printscreen Ratni brodovi Severne flote rasporedili su se na granici Barencovog i Norveškog mora u mornaričkim manevrima kako bi tragali za neprijateljskim podmornicama, izveštava agencija za štampu u petak.

 

Nesreća se dogodila na vojnom poligonu u regionu Arhangelska 8. avgusta.

Rosatom je dva dana kasnije saopštio da je poginulo pet zaposlenih iz te korporacije, a da je još troje hospitalizovano.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista