Pad aviona
Youtube/Printscreen
Pad aviona

Youtube/Printscreen

Pad aviona, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Belgijski avion F-16 srušio se u Bretanji u Francuskoj

* Oba pilota su se katapultirala na vreme

* Jednog su spasavali i dva sata ga skidali sa visokonaponskog dalekovoda 

Francuske ekipe za hitne slučajeve spasile su belgijskog pilota F-16 koji je pao na dalekovod u četvrtak ujutro, nakon što se katapultirao iz aviona koji se srušio u Bretanji, u Francuskoj.

Pilot završio na najopasnijem mogućem terenu! Drugog uspeli da pronađu! Ljudi bežali glavom bez obzira! (FOTO)

AUTOR: Alo/B92/V.M. DATUM I VREME: 19.09.2019. 15:44 - 19.09.2019. 15:53 Hitne službe na terenu! Avion, Foto: Youtube/Printscreen * Belgijski vojni avion F-16 srušio se na naseljeno mesto na zapadu Francuske * Avion je pao na deo grada i jedan pilot je spasen, dok je drugi završio na dalekovodu * Navodi se i da je celo područje grada Pluvinjera evakuisano Belgijski vojni avion F-16 srušio se na naseljeno mesto na zapadu Francuske, saopštili su tamošnji zvaničnici.

Lovac je napustio vazdušnu bazu Florenes u Belgijii uputio se ka francuskoj mornaričkoj vazduhoplovnoj bazi Lorien-Lan Bihu. Oba pilota aviona su na sigurnom.

Pročitajte još:

Francuske vlasti saopštile su da niko nije povređen, ali i da se avion srušio na 160 metara od kuće, koja je evakuisana jer je oštećen krov. Prema izjavama svedoka oboreno je nekoliko stabala. Avion nije nosio oružje.

Tehničari električne kompanije pomogli su ekipama za hitne slučajeve u spasavanju drugog pilota koji je visio sa dalekovoda pod naponom od 250.000 volti. Spasavanje je trajalo dva sata.

BONUS VIDEO: Migovi 29 u pratnji Emanuela Makrona