Saudijski piloti
Youtube/Printscreen
Saudijski piloti

Youtube/Printscreen

Saudijski piloti, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Saudijski ratni avioni bombardovali su iranske snage

* U pitanju su iranske šiitske milicije na istoku Sirije

* Pro-iranske snage su stacionirane u gradu Al Bukamalu i oko njega

Ratni avioni Kraljevskih Saudijskih vazduhoplovnih snaga učestvovali su u bombardovanju proiranske milicije na istoku Sirije, rekao je zapadni izvor za "Independent Arabia".

Izvor, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da su saudijski avioni, između ostalog, uočeni kako bombarduju objekte i lokacije iranske milicije u gradu Al Bukamal duž iračke granice.

Pročitajte još:

- U vazdušnim udarima uništena su skladišta, lanseri raketa i baze bespilotnih letelica, za koje Saudijska Arabija sumnja da će ih Iran upotrebiti protiv saudijskih ciljeva - dodao je izvor.

Liči na grip i baciće svet na kolena za samo 36 sati! Ubiće 80 miliona ljudi! Kuga, kolera, tifus... mala su deca naspram nadolazećeg zla!

AUTOR: Alo/Daily Mail/V.M. DATUM I VREME: 18.09.2019. 11:34 - 18.09.2019. 11:41 Bivši šef Svetske zdravstvene organizacije poslao ozbiljno upozorenje. Epidemija, Foto: Shutterstock * Izveštaj "A World At Risk" napisao je tim eminentnih svetskih stručnjaka epidemiologa * U izveštaju stoji da se epidemija gripa poput pandemije iz 1918.

Ranije su u medijskim izveštajima govorili o neidentifikovanim bespilotnim letelicama koje su lebdele iznad Al Bukamala i njegove okoline koja je pod kontrolom iranskih snaga i njihovih saveznika na istoku Sirije.

Saudijski ratni avion

Youtube/Printscreen

Saudijski ratni avion, Foto: Youtube/Printscreen

Isti izvor je potvrdio da Međunarodna koalicija za borbu protiv ISIS-a cilja i grupe na crnoj listi poput organizacija koje smatra terorističkim snagama kao što su snage "Kuds" i druge aktivne iranske i iračke milicije u Siriji, Jemenu i Iraku. Međutim, visoki saudijski zvaničnik negirao je sve izveštaje o umešanosti njegove zemlje u pokretanju vazdušnih napada na iranske snage u Siriji.

U sredu je saudijsko Ministarstvo odbrane organizovalo konferenciju za novinare na kojoj je novinarima prezentovano iransko oružje kojim je monarhija napadnuta: iransku krstareću raketu i bespilotnu letelicu Delta Wing (UAV).

- Istraga je pokazala da je tip bespilotnih letelica Delta Wing, a informacije koje je dobilo ministarstvo ukazuju da je tehnologija bespilotne letelice iranska - rekao je portparol ovog odeljenja pukovnik Turki al-Maliki.

- Napad je pokrenut sa severa i Iran ga je nesumnjivo podržao - rekao je on na konferenciji za novinare.

- Radimo na tome da otkrijemo tačnu tačku lansiranja - dodao je zvaničnik.

I najmanji udar ili napad značili bi samo jedno -sveopšti rat!

AUTOR: Alo/Srna/V.M. DATUM I VREME: 19.09.2019. 17:00 Biće krvi do kolena. Iranska revolucionarna garda, Foto: Printscreen/Youtube * Bilo kakav udar američke ili saudijske vojske protiv Irana doneo bi "sveopšti rat" * SAD razmatraju sa zalivskim zemljama eventualne akcije protiv Irana * Huti i Iran su optuženi za bombardovanje dva najveća naftna polja u Saudijskoj Arabiji Bilo kakav udar američke ili saudijske vojske protiv Irana doneo bi "sveopšti rat", izjavio je danas iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif.

U utorak je američki zvaničnik objavio da su u napadu na naftna postrojenja korišćene krstareće rakete, a da je udar izvršen iz Irana.

U subotu je "Saudi Aramco" napao veći broj naoružanih bespilotnih letelica; prouzrokujući ogromne eksplozije i požare u objektu kompanije u Abkajku u istočnom delu kraljevstva. Jemenski pobunjenici Huti su preuzeli odgovornost za napade.

BONUS VIDEO: Migovi 29 u pratnji Emanuela Makrona