Tobijas
Printscreen/Youtube
Tobijas

Printscreen/Youtube

Tobijas, Foto: Printscreen/Youtube

Četrdesettrogodišnji Tobijas R. osumnjičen je da je sinoć ubio devet ljudi u nemačkom gradu Hanau, potom svoju majku, a na kraju i sebe. Nemački mediji prenose da je reč o bankaru ultra-desničaru i teoretičaru zavere.

Osumnjičeni za napade u nargila-barovima u Nemačkoj Tobijas R. objavio je na Jutjubu video-snimak u kom iznosi svoje ultra-desničarske stavove.

Prema navodima nemačkih medija, to je svojevrsni 82-sekundni manifest ubice, koji je pre napada ostavio i oproštajno pismo.

U videu objavljenom na Jutjubu vidi se, kako piše Frankfurter algemajne cajtung, 40-godišnji muškarac u beloj košulji, koji izgleda kao običan kancelarijski radnik.

Video je snimljen u privatnom stanu.

 

"Ovo je moja lična poruka svim Amerikancima", kaže muškarac na početku snimanja. Dalje navodi da je "Amerika pod kontrolom nevidljivih tajnih društava koja bi mogla da kontrolišu umove drugih i održavaju sistem modernog ropstva".

"U Americi postoje tajne, podzemne vojne baze u kojima se muče i ubijaju mala deca, a u nekim se slučajevima obožava i sam đavo", poručuje muškarac u videu.

Dužnost svih Amerikanaca je, kaže, da pronađu bazu i zaustave noćnu moru.

Video završava rečima: "Borite se sada".

Biografija Tobijasa R.

U opisu video-snimka nalazi se link ka veb adresi, registrovanoj pod nemačkim domenom. Adresa je sada oflajn, ali je bila aktivna do jutros.

Kako piše FAZ, u meniju "O meni", u kojoj je objašnjeno ko stoji iza stranice, navedeno je puno ime i prezime muškarca rođenog u Hanauu 1977, gde je odrastao i išao u školu.

Po završetku srednje škole, obrazovao se za bankara u Frankfurtu.

Nemačko federalno tužilaštvo napad u Hanuu tretira kao akt domaćeg terorizma.

Veruje se da su žrtve turske nacionalnosti.

Komentari (1)

amer

20.02.2020 15:23

nazalost nista nije slagao u Americi vlada moderno ropstvo a to je finansijsko ropstvo i naravno Amerikom ne vladaju politicari vec neko drugi koji njih finansira glasanje je samo farsa i laz da bi se narodu isprao mozak da bi narod mislio da nesto moze da promeni ili doprinese!