Iranska revolucionarna garda
Printscreen/Youtube
Iranska revolucionarna garda, Foto: Printscreen/Youtube

Vlasti Gibraltara saopštile su da je američko ministarstvo pravde podnelo zahtev za zauzimanje iranskog tankera "Grejs 1". U saopštenju se navodi da će o ovom pitanju odlučivati Vrhovni sud u 16 časova.

Pročitajte još:

Vlasti Gibraltara oslobodile su kapetana i tri člana posade iranskog tankera "Grejs 1", zaplenjenog početkom jula, javio je list "Gibraltar kronikl" pozivajući se na vladu Gibraltara. Izvor u vladi rekao je za list da su kapetan i tri člana posade već pušteni.

Takođe je navedeno da su nekoliko sati pre navodnog oslobađanja tankera Sjedinjene Američke Države zatražile od vlasti Gibraltara da ga zadrže. List navodi da je zbog novog zahteva odluka odložena do 16 časova.

"Gibraltar kronikl" citirao je sudiju Vrhovnog suda Gibraltara Antonija Dadlija koji je rekao da bi "Grejs 1" već otplovio da SAD nisu podnele prijavu.

Kina digla kompletnu armiju, nepregledne kolone se kreću ka Hongkongu, sada shvataju, otišli su PREDALEKO!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 14.08.2019. 14:24 Građanski rat na pomolu! Kina, Foto: screenshoot/Twitter Na satelitskim snimcima napravljenom uz pomoć sistema "Maksar vorld vju" vidi se veliki broj oklopnih i drugih vozila u sportskom kompleksu u Šenženu, a agencija AP navodi da se najverovatnije radi o snagama kineske Narodne policije.

Ranije je časopis "San", pozivajući se na izvore bliske glavnom ministru Gibraltara Fabijanu Pikardu, saopštio da će "Grejs 1", koji je zadržan u Gibraltaru pre više od mesec dana, biti oslobođen u četvrtak.

Britanski marinci zadržali su tanker "Grejs 1", koji je prevozio iransku naftu, u Gibraltarskom moreuzu 4. jula, sumnjajući da je brod plovio za Siriju i time prekršio sankcije EU protiv te zemlje. U okviru istrage, policija je pritvorila kapetana, starijeg pomoćnika tankera i još dva člana posade. Sud je produžio njihov pritvor do 15. avgusta.

Teheran poriče da je nafta bila namenjena Siriji i optužuje Veliku Britaniju za ugrožavanje trgovine i slobode plovidbe nezakonitim oduzimanjem tankera.

Putin jednim gestom pokazao koliko je moćan! Svi su u neverici posmatrali ruskog predsednika! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/N.M. DATUM I VREME: 14.08.2019. 14:16 Predsednik Rusije se upoznao sa budućim balerinama, decom koja su izabrana za upis na Akademiju koreografije u Sevastopolju. Vladimir Putin, Foto: Youtube printscreen Povod za ovu posetu bilo je otvaranje Međunarodnog festivala opere i baleta u antičkom Hersonesu, kao i otvaranje nove zgrade Akademije, koja se nalazi u blizini teatra.

Kao odgovor na zadržavanje u Gibraltaru pripadnici Korpusa čuvara Islamske revolucije u Iranu su 19. jula zadržali tanker koji plovi pod zastavom Velike Britanije u Ormuskom moreuzu, nakon što je on navodno prekršio međunarodna pravila.

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu