Kosovo
Tanjug/Filip Krainčanić
Velika Albanija

Zorica Lazarević

Velika Albanija, Foto: Zorica Lazarević

 

"U Albaniji postoje organizovani kriminalni klanovi povezani s Latinskom i Severnom Amerikom, Azijom, pa sve do srca Evrope", rekao Baša i istakao da kriminal uvek ide tamo gde su javne institucije slabe, dok je politika spremna da žrtvuje javna dobra zbog ličnih interesa.

HAŠIM IZVOLJEVA Tači ima bahate zahteve! Želi za sebe ove tri srpske opštine, a onda izjavio: Srbe i Albance danas deli čitava reka krvi!

"Tamo gde vlasti ne razmišljaju o investicijama u obrazovanju i zdravstvu, pokušavaju da imaju celokupnu kontrolu u državi, policiji i sudstvu. Zato, mi moramo puno da investiramo u jačanju državnih institucija i podsticanju političke konkurencije", objašnjava Baša.

On dodaje da cilj mora da bude Evropska unija, čemu teži 95 odsto Albanaca.

JEDINI SRPSKI VOJNIK KOJI SE OGLUŠIO O NAREĐENJA! Miloš je ostao na Kosovu i branio svoj dom! Ono što je slušao tokom napada Šiptara otkriva simboliku njegovog postupka!

"Želimo slobodne izbore, pravnu državu i pravdu za sve nas. Trideset godina nakon pada komunizma, ljudi vide da u Albaniji ne postoji pravna, već zarobljena država. To nije zbog ideološke tiranije, već zbog autokratske vlasti koja je uzurpirala celu državu", naglasio je Baša.

Komentirašući ideju o ujedinjenju Albanaca ili ideje o Velikoj Albaniji, Baša kaže da Albanija želi da postane deo Evropske unije.

"RAMUŠ LAŽE" Rama očitao bukvicu Haradinaju! Optužio ga da je "podvalio" ljudima, a onda ga dokusurio: "Još uvek nije shvatio..."

"Identične aspiracije imaju Severna Makedonija, Kosovo, Crna Gora i Srbija. Zato sam ubeđen da će svi Albanci u ovih pet zemalja biti zajedno kao članice EU", zaključio je lider albanske opozicije.