Nestala Valerija
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Oko 2.000 građana Debelna u Nemačkoj okupilo se u petak uveče na trgu, da bi se oprostili od male Valerije (9), koja je brutalno ubijena. Njen otac krenuo je iz Ukrajine za Nemačku i naveo da želi svoju ćerku da sahrani u domovini.

Valerija je nestala 3. juna na putu do škole i nikada nije stigla na čas. Nakon intenzivne potrage koja je trajala devet dana, njeno telo je pronađeno prošlog utorka u gustoj šumi nedaleko od kuće u kojoj je živela.

Otac Roman dobio je najgore vesti.

- Ne znam kako se osećam, držim se - rekao je za Bild dok je išao za Nemačku iz Ukrajine, gde je bio na frontu.

Pre dve godine na jesen, Valerija je pobegla iz Ukrajine sa majkom, bakom i mlađom sestrom Viktorijom (3). Njen otac Roman je ostao u zemlji i borio se u ratu protiv Rusije.

Odmah nakon nestanka ćerke, pušten je sa dužnosti i spremao je papire za Nemačku, a nadao se da će učestvovati u potrazi.

- Želim da je dovedem kući i da je ovde sahranim, u Ukrajini. Neću je ostaviti tamo. Borio sam se protiv Rusa, ali sad sam ugledao zver - rekao je on.

Roman je rekao da se ipak plaši da ide u Nemačku, kao i da se nada da će razgovarati sa policijom i dobiti odgovore na sva pitanja.

- Verujem da je Valerija na boljem mestu. Moram da verujem u to - dodao je on.

Nakon što je Valerijino telo nađeno, građani su se opraštali od nje i ostavljali cveće, sveće i plišane igračke u blizini njene kuće.

U petak uveče se skoro 2.000 ljudi okupilo na trgu kako bi se oprostilo od malene devojčice.

U rukama su držali sveće, dok su beli i roze baloni pušteni u nebo u sećanje na Valeriju.

Za Valerijino ubistvo osumnjičen je Andrej (36), bivši partner njene majke, sa kojim je kako je već rekla, u poslednje vreme imala problema.

Njega su tog dana snimile i nadzorne kamere pogrebnog poduzeća u neposrednoj blizini.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading