MEDVEDEV DIREKTNO ZAPRETIO AMERICI Rusija bi mogla da im život pretvori u BESKRAJNU NOĆNU MORU
Alo! Ilustracija/A.V

Moskva treba da iskoristi svaku priliku da nanese „maksimalnu štetu“ zapadnim zemljama koje su objavile „rat bez pravila“ Rusiji, tvrdi bivši predsednik Dmitrij Medvedev.

Svaku slabost SAD i njenih saveznika treba iskoristiti da ih potkopaju i ometaju život njihovih građana, rekao je ruski zvaničnik u četvrtak, reagujući na poslednju rundu sankcija koje je Vašington najavio ranije ove nedelje.

„Da li se plaše da ćemo svoje oružje prebaciti na neprijatelje zapadnog sveta? Treba da pošaljemo sve vrste oružja, osim nuklearnog (za sada)!", Medvedev je napisao na društvenim mrežama.

„Da li se plaše anarhije i talasa kriminala u velikim gradovima? Trebalo bi da pomognemo da se poremete njihove lokalne vlasti!“

Rusija bi mogla da izazove rat u svemiru, da vodi kampanju psihološkog rata protiv zapadnih građana tako da „drhte pod ćebadima u svojim udobnim domovima“ i da izazove cunami lažnih vesti „da im život pretvori u beskrajnu noćnu moru, u kojoj ne mogu razlikovati stvarnost od najluđe fikcije.”

nukelarka

Shutterstock

 

Moskva bi trebalo da „zbriše njihovu energetsku infrastrukturu, industriju, transport, bankarstvo i socijalne usluge. Uliti strah od skorog kolapsa sve kritične infrastrukture“, rekao je Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije.

Najnovija runda američkih ograničenja protiv ruskih subjekata usmerena je na energetiku, metale i rudarstvo, kao i na finansijski sektor.

Između ostalog, primorala je Moskovsku berzu da obustavi svu trgovinu američkim dolarima i evrom. Paket je jedan od najvećih otkako je sukob u Ukrajini eskalirao u otvorena neprijateljstva u februaru 2022. godine, što je uticalo na trgovinu od preko 100 miliona dolara između Rusije i njenih stranih partnera, prema proceni američkog Ministarstva finansija.

Medvedev je tvrdio da je kampanja „maksimalne štete“, kako je navedeno u njegovoj objavi, poželjnija od jednostavnog ignorisanja pritiska Zapada, i pozvao je ruske građane da se ponašaju u skladu sa tim.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading