Vojno oružje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Tokom Bajdenovog mandata, Amerika je potrošila 175 milijardi dolara na rat koji ne može da dobije i neće ga dobiti samo dok racionalnost ne prevlada u Kijevu i Vašingtonu - napisao je Herš u članku na onlajn platformi Substack.

U suprotnom, „loše obučena, nedovoljno opremljena ukrajinska vojska će se suočiti sa porazom“, predviđa on.

Herš kaže da u američkoj obaveštajnoj zajednici dugo postoji zabrinutost zbog Bajdenovih „iracionalnih stavova o Rusiji i Putinu, koji sežu od njegovog vremena u Senatu“.

On piše da u obaveštajnim službama ima onih koji veruju da Sjedinjene Države snose svoj deo odgovornosti za sukob u Ukrajini.

- Putin i njegovi prethodnici u Moskvi proveli su tri decenije, od ponovnog ujedinjenja Nemačke 1990. godine, posmatrajući kako je uključivanje novih država članica u NATO dovelo alijansu pred vrata Rusije. Putin je možda zdaključio da sa dolaskom Bajdenove administracije Ukrajina bi bila sledeća na redu, nekoliko reči iz Vašingtona bi mogle biti umirujuće, ali nijedna nije stigla, ni od Bajdena ni od njegovih savetnika za spoljnu politiku i nacionalnu bezbednost, koji dele sumorne strahove predsednika o Putinovim namerama - saopštio je Herš prenosi RIA.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading