crna gora
Foto: Alo/Printscreen

Građani su se okupili na uglu Karađorđeve ulice i bulevara Stanka Dragojevića.

Okupljeni nose srpske zastave, kao i zastavu Kraljevine Crne Gore, i skandiraju "izdaja, izdaja".

Veliki broj policajaca sa opremom za razbijanje protesta nalazi se u dvorištu između zgrade Vlade Crne Gore i zgrade Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Organizatori skupa su: Srpski kulturni centar "Patrijarh Varnava", Srpski kulturni klub "Sveti Sava", Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO "Herceg" – Pljevlja, NVO "Srpska nit", NVO "Božuri", NVO "Stupovi", NVO "Miholjski zbor", NVO "Serdar" i Noćni vukovi.

"Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajuću se pravdi i za srpski narod", naveli su ranije u izjavi za portal IN4S organizatori protesta.

Oni su poručili da "podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe".

"Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu", rekli su organizatori skupa.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading