litije
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/RAMONDA PRODUCTION

Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajuću se pravdi i za srpski narod, naveli su u izjavi za IN4S portal organizatori protesta koji će biti organizovan sutra. U pozivu na pobunu oni su naveli da je odlukom da glasa za sramnu rezoluciju o Srebrenici u UN Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrednosti trodecenijske borbe.

milojko spajić

Youtube/ RTCG - Zvanični kanal

 

 

- Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović, a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu, rekli su organizatori skupa.

 

Organizatori skupa:

 

Srpski kulturni centar “Patrijarh Varnava”

 

Srpski kulturni klub “Sveti Sava”

 

Srpsko društvo "Sveti Sava" iz Bijelog Polja.

 

Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918.

 

NVO “Herceg” – Pljevlja

 

NVO “Srpska nit”

 

NVO “Božuri”

 

NVO “Stupovi”

 

NVO “Miholjski zbor”

 

NVO “Serdar”

 

Noćni vukovi

 

Podsetimo, Vlada Crne Gore donela je skandaloznu odluku da glasa za rezoluciju o Srebrenici u UN koju su predložile Nemačka i Ruanda.

Očekuje se da se skupština UN održi, nakon prethodnih odlaganja, 23. maja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading