protest crna gora
Foto: Alo/Printscreen

- U potpunosti podržavamo skup naše srpske braće i pridružujemo se organizatorima, jer najavljena izdaja Vlade Crne Gore je i te kako i crnogorsko pitanje – kazao je Radoman Doderović, predsednik Crnogorske liberalne stranke Kosova sa sedištem u Kosovu Polju.

On je kazao da se ne sme dozvoliti lepljenje etikete genocidnog naroda Srbima, a time, kako je rekao, i Crnoj Gori kao tradicionalno srpskoj zemlji“. Kako je najavio, članovi i simpatizeri njegove stranke dolaze organizovano na skup koji se održava u Podgorici.

Učešće na skupu i podršku organizatorima danas su dali i Savez udruženja raseljenih i izbeglih u Crnoj Gori, Udruženje „Kosmet“ iz Sutomora, te Udruženje kosovskih Crnogoraca „MATICA“ iz Kosova Polja i Udruženje Crnogoraca Kosova i Metohije iz Podgorice.

Podsetimo, Vlada Crne Gore donela je odluku da glasa za rezoluciju o Srebrenici u UN, predloženu od strane Nemačke i Ruande.

Očekuje se da se skupština UN održi, nakon prethodnih odlaganja, 23. maja.

- Podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici ,ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrednosti naše trodecenijske borbe. Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu – naveli su organizatori skupa.

Skup organizuju sledeće srpske organizacije:

Srpski kulturni centar “Patrijarh Varnava”

Srpski kulturni klub “Sveti Sava”

Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja.

Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918.

NVO “Herceg” – Pljevlja

NVO “Srpska nit”

NVO “Božuri”

NVO “Stupovi”

NVO “Miholjski zbor”

NVO “Serdar”

Noćni vukovi

(IN4S)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading