milojko spajić
Foto: Printscreen/YouTube/ Vlada Crne Gore

Veliki broj policajaca sa opremom za razbijanje protesta nalazi se u dvorištu između zgrade Vlade Crne Gore i zgrade Ministarstva spoljnih poslova. Barikade ispred zgrada najviših državnih organa obezbeđuje uniformisana policija.

Portal IN4S je ranije danas objavio da među građanima Crne Gore vlada veliko interesovanje za protest. Kolone vozila pristizale su iz cele Crne Gore, a građani su se okupljali na unapred dogovorenim mestima od primorja do severa Crne Gore.

"Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajući se pravdi i za srpski narod", naveli su ranije u izjavi za portal IN4S organizatori protesta.

Oni su poručili da "podnošenjem predloga rezolucije o Srebrenici, da je ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrednosti naše trodecenijske borbe".

"Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović, a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu", naveli su organizatori skupa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Srbija

24.05.2024 06:04

To su govnari najveći srpski neprijatelji broj 1 a i valjda su srbi sad svesni da im neidu na more u crnu goru posle ovoga treba da priradi svest šta mi to radimo ovo što je uradila sramna crna gora seme im se satrlo, je neoprostivo i treba da bude kraj za svagda.Srbi pamet uglavu krajnje je vreme.