JEZIVO UPOZORENJE Putin će nas pogoditi, treba mu 90 minuta
Foto: Alo ilustracija

Prema rečima britanskog generala Sir Ričarda Baronsa, oružje bi moglo stići do Velike Britanije za samo 90 minuta, putujući brzinom od 600 milja na sat.

Penzionisani oficir britanske vojske naveo je da bi napad obuhvatao lansiranje projektila u serijama od 60 do 90 odjednom.

U intervjuu za britanski list "The Sun", general Barons je istakao da Velika Britanija trenutno ne poseduje vazdušnu i protivraketnu odbranu koju ima Ukrajina. "Nismo imali potrebu za tim", rekao je on.

"Projektili koji padaju na Kijev mogli bi takođe pasti na London. A protivvazdušna odbrana Kijeva je mnogo, mnogo jača. Čak i stara ruska krstareća raketa Kh-101, lansirana iz aviona iznad zapadne Rusije, može stići do Londona za 90 minuta s eksplozivnom bojevom glavom od 500 kilograma i preciznošću od dva metra. Zato, pazite na vaša vrata na Downing Street", rekao je britanski oficir.

Ovo upozorenje dolazi nakon nedavnih saznanja da bi Britanija bila izuzetno ranjiva u slučaju napada ruskim raketama i rojevima bespilotnih letelica, što bi moglo dovesti do haosa u zemlji ako se ne odobri hitno finansiranje za novu protivvazdušnu odbranu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading